Учени обясняват как да изчислите "човешката" възраст на кучето си

юли 04, 2020
180

Много хора продължават да мислят, че могат да изчислят "човешката" възраст на кучето си като умножат годините му по седем. Експертите обаче отричат този метод и предлагат нов, който е по - точен.
Част от проблема с правилото за умножение по седем е, че кучетата и човешките същества не остаряват с една и съща скорост. Новата формула отчита факта, че четириногите ни приятели достигат зрялост по-бързо. Например едно 2-годишно куче отговаря възрастово на 40 човешки години, а 4-годишното - на 50. 


„Едно деветмесечно куче може да роди, така че съотношението 1: 7 не е точна мярка“, казва биоинженерът Трей Идекер от Калифорнийския университет. Актуализираният метод за изчисляване се основава на епигенетиката. Разглеждат се молекули, наречени метилови групи и как те се натрупват с възрастта при кучетата и хората. Използвайки метиловите групи като начин за съпоставяне на възрастта при различните видове, е създадена новата формула.
Според изследователите, този метод може да помогне за тестване и забавяне на стареенето. „Има много продукти, които се борят с остаряването“, казва Идекер. „Но как да разберете дали наистина ви помагат? Ако измерите вашите модели на метилиране, свързани с възрастта, преди, по време и след използването му, ще видите дали това нещо работи"
Учените са изследвали генома на повече от 100 голдън ретривъра и са анализирали натрупването на метилови групи. Въпреки че все още не са проучени други породи кучета, изследователите смятат, че метода може да се приложи при и при тях.

Източник: https://www.sciencealert.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 06, 2020
Защо копнежът по бивши любими е толкова често срещан и силен
Още
авг 05, 2020
Високоплатени специалисти по разрушаване на връзки улесняват разводите в Япония
Още
авг 03, 2020
„Игра на тронове“ спечели класацията за най – добър сериал на века
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия