Странно, но факт: Изолацията е направила много семейства по-щастливи

юли 07, 2020
320

Много хора, може би няма да се съгласят, но според ново проучване времето на изолация е подобрило и задълбочило отношенията на родителите с техните деца.

Около една четвърт от запитаните са отговорили, че са подобрили отношенията у дома по време на социалната изолация, а под 5% отговарят, че са се влошили. Данните са от проучване, публикувано от Института за социални и икономически изследвания в Университета в Есекс, съобщава Гардиън. Резултатите са базирани на изследвания за Understanding Society Covid-19, национално представително проучване, което събира данни от 5500 родители.

Въпреки карантината, финансовите затруднения, дистанционното образование, непропорционалния размер на задълженията от страна на нежния пол, анализът на данните отчита, че за майките това не се е отразило негативно върху отношенията с децата и половинката им.

Независимо от по-голямото натоварване с домакинските задължения и грижите за децата майките са тези, които отчитат подобряване в отношенията между членовете на семейството, отколкото бащите, съобщава проф. Бриена Перели-Харис от Центъра за промяна на населението в Университета в Саутхемптън, която ръководи изследването със Сандра Валценбах от Университета в Есекс.

Почти една трета от жените са се възползвали от ситуацията като време да се сближат с децата си, каза Перели-Харис.

Колкото и странно да звучи за някои хора, които са на тотално противоположно мнение проучването показа, че работата от дома и дистанционното образование подобряват отношенията между родители и деца.

Тагове:
семейство социална изолация родители деца щастие

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 06, 2020
Защо копнежът по бивши любими е толкова често срещан и силен
Още
авг 05, 2020
Високоплатени специалисти по разрушаване на връзки улесняват разводите в Япония
Още
авг 03, 2020
„Игра на тронове“ спечели класацията за най – добър сериал на века
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия