Световният въздушен трафик няма да се върне към нивата преди пандемията до 2024 г

юли 29, 2020
288

Световният въздушен трафик няма да се върне към нивата, наблюдавани преди пандемията от коронавирус, поне до 2024 г. Такива са прогнозите на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). Несигурността относно отварянето на границите е основният фактор, уточни Брайън Пиърс от асоциацията. "Очакваме нивата от 2019 г. да не бъдат достигнати до 2024 г., което е с година по-късно от това, което очаквахме в средата на май", каза той.
Прогнозата зависи и от това как страните успяват да "контролират вируса". Новите ограничения, наложени от Великобритания за пътуващите от Испания "създадоха голяма несигурност", обясни Пиърс, визирайки решението на Лондон да наложи 14-дневна карантина на пристигащите от Испания.
"Възстановяването през втората половина на годината ще бъде по-бавно, отколкото се надявахме", смята експертът. Заради нарастващия броя на заразени с Covid-19 отварянето на международните граници ще отнеме повече време, отколкото беше прогнозирано. За 2020 г. IATA вече очаква спад на глобалния въздушен трафик с 63%. Това е по-лоша прогноза от предходната, предвиждаща понижение с 55 на сто, допълни той. IATA, която включва 290 авиокомпании от целия свят, предвижда приходите им да бъде намалени наполовина спрямо 2019 г.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 11, 2020
Косопадът - все по-изразен проблем при болни от COVID-19
Още
авг 10, 2020
Гърция въвежда нови противоепидемични мерки, таверните ще работят само до полунощ
Още
авг 10, 2020
Синдикатът няма да допусне отклоняване на средства за образование към дейности по справяне с епидемии
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия