Световният въздушен трафик няма да се върне към нивата преди пандемията до 2024 г

юли 29, 2020
416

Световният въздушен трафик няма да се върне към нивата, наблюдавани преди пандемията от коронавирус, поне до 2024 г. Такива са прогнозите на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). Несигурността относно отварянето на границите е основният фактор, уточни Брайън Пиърс от асоциацията. "Очакваме нивата от 2019 г. да не бъдат достигнати до 2024 г., което е с година по-късно от това, което очаквахме в средата на май", каза той.
Прогнозата зависи и от това как страните успяват да "контролират вируса". Новите ограничения, наложени от Великобритания за пътуващите от Испания "създадоха голяма несигурност", обясни Пиърс, визирайки решението на Лондон да наложи 14-дневна карантина на пристигащите от Испания.
"Възстановяването през втората половина на годината ще бъде по-бавно, отколкото се надявахме", смята експертът. Заради нарастващия броя на заразени с Covid-19 отварянето на международните граници ще отнеме повече време, отколкото беше прогнозирано. За 2020 г. IATA вече очаква спад на глобалния въздушен трафик с 63%. Това е по-лоша прогноза от предходната, предвиждаща понижение с 55 на сто, допълни той. IATA, която включва 290 авиокомпании от целия свят, предвижда приходите им да бъде намалени наполовина спрямо 2019 г.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 13, 2021
Започват извънредни проверки в обектите за производство и продажба на сладолед
Още
юни 12, 2021
Саудитска арабия ще допусне само 60 хиляди ваксинирани поклонници за Хадж в Мека
Още
юни 11, 2021
До дни Гърция ще започне да приема туристи и с бърз тест за коронавирус
Още
Излъчвайте на живо чрез Facebook Live в каналите на MyFamily.bg
Купи само за: 50.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия