Турция затяга контрола над социалните мрежи

юли 29, 2020
145

Управляващата Партия на справделивостта и развитието в Турция и нейният коалиционен партньор внесоха законопроект за затягане на държавния контрол върху социалните медии, съобщава Bloomberg. Според законопроекта социалните медии ще са длъжни да назначат свой представител в Турция. Ако това не бъде изпълнено, интернет трафика на съответната платформа ще бъде намален с 90%.
Сред изискванията са и фирмите да премахват съдържание, считано за незаконно от властта до 48 часа от подаването на сигнал. Ако не го направят ще заплащат глоба в размер на 30 милиона лири (4.4 млн. долара). Социалните мрежи ще са длъжни и да съхраняват данните на потребителите в Турция на местни сървъри.
В началото на този месец Ердоган заяви, че трябва да се въведе ред в социалните мрежи. Турция следи отблизо процесите в тях. През юни турското правителство обвини Twitter, че функционира като пропагандна машина с политически мотиви. Правителството дори временно спря достъпа до платформата. Това се случи, след като Twitter заличи хиляди профили, за които се смята, че са свързани с управляващата партия.
Турция се нарежда след Зимбабве, Руанда и Азербайджан по свобода в Интернет. Това сочи класацията на Freedom House – базирана в САЩ неправителствена организация с фокус върху демокрацията и правата на човека.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 11, 2020
Косопадът - все по-изразен проблем при болни от COVID-19
Още
авг 10, 2020
Гърция въвежда нови противоепидемични мерки, таверните ще работят само до полунощ
Още
авг 10, 2020
Синдикатът няма да допусне отклоняване на средства за образование към дейности по справяне с епидемии
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия