Ангел Кунчев: Имаме подмладяване на новозаразените и приети в болница с COVID-19

юли 29, 2020
266

През последните две/три седмици определено има подмладяване на засегнатите от COVID-19. Това съобщи главният държавен инспектор и член на Националния оперативен щаб д-р Ангел Кунчев в ефира на БТВ.

В рисковата група продължава да попадат хората над 65 години и тези с хронични заболявания, затова вниманието на здравните власти е насочено предимно към тях и към социалните домове, където има концентрация на такива хора. Безспорен е факта, че близо 50% от новозаразените, както и постъпващите в болница са вече под тази възраст, информира Кунчев и допълни, че все по-често се срещат случаи на хоспитализирани без придружаващи заболявания и в по-ниски възрасти.

Той категорично отрече твърдението, че хората не умирали от COVID-19, а от придружаващите ги заболявания и цитира английско проучване, което показва, че 92% от хората, които влизат с COVID-19, умират от него.
„Това, че имаш придружаващо заболяване повишава риска, но хората загиват от вътресъдовото съсирване, което е на само в белия дроб, а във всички вътрешни органи. Така че, тук не трябва да имаме никакво съмнение - COVID-19 си е опасно заболяване. При него смъртността е с 5-6 пъти по – висока от тази при обикновения грип и да се казва, че това е една настинка, на която няма да обърнем внимание е група грешка“, коментира здравният инспектор.

Има наблюдения в Пирогов и в Александровска болница при над 300 пациенти, изводът е, че огромна част умират от COVID-19, а не от придружаващото заболяване.

Според Кунчев твърдите мерки няма да се върнат през есента. Това може да се случи само, ако има драстичен скок и системата не може да поеме болните. Той уточни, че хоспитализираните в момента са 699, но стигнат ли 1000 здравната система ще се затрудни.
Резкият скок на новозаразени у нас през последните месеци се дължи, от една страна на вълна от повишаване на заразата на Балканите и от друга на масовото неспазване на мерките.

Тагове:
коронавирус COVID-19 Ангел Кунчев здравеопазване

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 11, 2020
Косопадът - все по-изразен проблем при болни от COVID-19
Още
авг 10, 2020
Гърция въвежда нови противоепидемични мерки, таверните ще работят само до полунощ
Още
авг 10, 2020
Синдикатът няма да допусне отклоняване на средства за образование към дейности по справяне с епидемии
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия