Децата в България стават геймъри между 6- и 12-годишна възраст

юли 30, 2020
109

Между 6 и 12 години е възрастта, на която повечето геймъри в България започват да се потапят в компютърни или мобилни игри ежедневно. Това сочат резултатите от проучване на Trust Gaming сред повече от 200 играчи, проведено в последните два месеца.
71% от запитаните са посочили възраст именно в този диапазон като начален период на сериозното си геймърство. От тях 10% са заявили, че са започнали да играят всеки ден на 6-годишна възраст, други 10% са избрали 7 години като стартова точка, 7% твърдят, че началото е поставено, когато са били на 8, на 9 години са били 5% от участниците, а цели 15% са категорични, че влизането във виртуални светове е станало част от ежедневието им на 10-годишна възраст. 11% споделят, че са се превърнали в „закоравели геймъри“ на 11, а останалите 13% са били на 12 години.

Най-ниската посочена възраст е 5 годинки, нея са вписали 6% от запитаните, а след 16 са започнали да играят едва 8%. По-малък е процентът на играчите, посочили 13 години – 6%, като пред него отстъпва и групата, спомняща си началото на сериозно играене в 14-годишна възраст: 4%. Между тези две цифри са посочилите 15 години – те са 5% от запитаните.

Проучването е проведено онлайн в през месеците юни и юли 2020 година, а средната възраст на участниците е 18 години. Освен на официалната фейсбук страница на Trust Gaming, до участниците организаторите са достигнали чрез геймърски фейсбук групи като Brawl Stars Bulgaria, Fifa Mobile Bulgaria и Discord сървъра League of Legends Bulgaria. Друг въпрос, на който участниците са дали своите отговори, е дали смятат да намалят времето за игра през лятото. 80% са заявили, че нямат подобни намерения срещу само 20%, които допускат, че забавленията в реалния свят през лятото ще повлияят на времето им за гейминг.

Тагове:
геймъри компютърни игри

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 04, 2020
Изправени сме пред образователна катастрофа, алармира ООН
Още
авг 03, 2020
София се превръща в пъстра детска академия през целия месец август
Още
юли 30, 2020
„Бай Ганьо пътува“ – как да накараме детето си да я прочете?
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия