За да постигнем повече, трябва да правим по-малко неща

юли 30, 2020
206

Често мислим, че да имаш повече е по-добре. Повече функции - повече удобства. Но в процеса на осъществяване на тези функции, ние прекомерно се затрудняваме и основната цел, която искаме да постигнем се губи. Това пише писателката Мелиса Чу, която помага на хората да живеят по-добре и да постигат целите си за изданието JumpstartYourDreamLife.com.

Вместо да се концетрираме върху едно основно и по-лесно нещо, ние извършваме повече дейности, което ни разсейва, обърква и разконцентрира от основната ни цел.

Ако, например искате да се усъвършенствате като певец, за да подобрите това умение, вие най-вероятно взимате уроци по вокално пеене, изучавате теория на музиката и ежедневно практикувате пеене у дома. Извън тези дейности спортувате редовно и се храните здравословно. Въпреки че последните не са пряко свързани с пеенето, те го подобряват, защото поддържат тялото и гласните ви струни в добра форма. Всички тези дейности в комбинация ви помагат да станете по-добър певец.

Но нека кажем, че се интересувате и от дърводелство. Четете книги по темата и отделяте голяма част от свободното си време за изграждане на мебели у дома. Наред с пеенето и дърводелството решавате да изучавате и нов език. Така отделята още време за учене, посещения на уроци и писане на домашни. Всички тези занимания отнемат много от времето, което имате за пеене, така че напредъкът там става много по-бавен.

Това се нарича ефектът на разреждане. Той се случва, когато ние се стремим да постигнем конкретен резултат, но добавянето на ненужни елементи отклонява желаните цели. Ефектът на разреждането премества фокуса от мястото, където трябва да бъде.
Ние имаме ограничено количество енергия и когато сме се съсредоточили само върху едно нещо можем да посветим цялата си енергия на него. Но когато повече дейности изискват вниманието ни, нашата енергия се разрежда.

Причината да залагаме повече неща в живота си е, защото смятаме, че наличието на по-голям избор ще ни направи по-щастливи. Това, обче често води до ненужни усложнения. За да улесним нещата за себе си, трябва да се насочим към по-малко, но по-важни за нас неща.
Много хора чувстват необходимост от прекалено усложняване, за да удовлетворят изискванията си и тези на обществото. Същото важи и за целите ни. Когато се опитваме да правим твърде много неща наведнъж, ставаме по-малко продуктивни и по-стресирани.
Затова, ако искаме да улесним живота си и до постигнем повече, трябва да концентрираме енергията си в постигането на най-важната цел, отколкото да я разпиляваме сред редица несвързани цели, които са в различни посоки.
Тази концепция може да се прилага за много аспекти на живота, включително и за бизнес проектите.

Основният извод е, че ако искаме да успеем трябва да се съсредоточим върху една област. След като постигнем желаните цели в нея можем да се захванем и продължим с друга област. Ако мечтите ни са насочени в две направления, като например моден бизнес и готварство, можем да се занимаваме и с двете, но не по едно и също време.

Колкото повече опростим и ограничим усилията си в едно нещо, толкова повече ще постигнем.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 06, 2020
Защо копнежът по бивши любими е толкова често срещан и силен
Още
авг 05, 2020
Високоплатени специалисти по разрушаване на връзки улесняват разводите в Япония
Още
авг 03, 2020
„Игра на тронове“ спечели класацията за най – добър сериал на века
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия