Междуведомствена работна група ще изработи мерки за действие при установяване на коронавирус в училищата

юли 31, 2020
448

Междуведомствена работна група с представители от министерствата на образованието и здравеопазването ще заседава във връзка с началото на новата учебна година. Това съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той уточни, че в нея ще участват заместник-министри и експерти от двете ведомства.
Работната група ще набележи мерки за действие при случаи на коронавирус в училищата. "Преди началото на учебната година ще имаме отговори на всички въпроси и готовност тя да започне в нормалните срокове, с предприемането на всички медицински и противоепедимични мерки", обеща министърът.
Ангелов съобщи, че в страната има 195 лечебни заведения, които са обезпечени за работа с пациенти с коронавирусна инфекция.
Ангелов коментира, че по предварителни разчети на МЗ рисковите групи, за които ваксината е най-необходима, са два милиона души. Това са прогнозни стойности и обхващат хората над 65 години, хората, които имат хронични заболявания, както и всички медицински и немедицински лица, които имат пряк контакт с коронавируса.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 11, 2020
Косопадът - все по-изразен проблем при болни от COVID-19
Още
авг 10, 2020
Гърция въвежда нови противоепидемични мерки, таверните ще работят само до полунощ
Още
авг 10, 2020
Синдикатът няма да допусне отклоняване на средства за образование към дейности по справяне с епидемии
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия