Полицията втвърдява тона към протестиращите. Парламентът излиза във ваканция

юли 31, 2020
343

"Ще повишим нивото на тона, с който коментираме действията на протестиращите и изнасяме информация за протестите". Това заяви зам.-началникът на Охранителна полиция Тони Тодоров в СДВР. Той подчерта дебело, че всеки ще носи отговорност за своето поведение.
Коментарът на Тодоров бе направен във връзка с инцидента развил се днес сутринта на палатковия лагер, намиращ се на Орлов мост, при който протестиращ бе задържан от органите на реда, след като поля с течност възрастна жена, която изказа мнението си в подкрепа на правителството. Тя от своя страна замахна да удари с бастуна си протестиращия. 
И двамата участници в конфликта са откарани в 1 РПУ, където се изяснява, кой кого е провокирал и кой е извършил престъпление.
Ние не си позволяваме да толерираме нито едната, нито другата страна. В момента и двете страни се намират в 1 РПУ и ще изясняваме ситуацията“, коментира Тодоров и призова, ако някой от присъстващите на „Орлов мост“ иска да даде показания за случилото се, да заповяда в 1 РПУ.
От СДВР изясниха, че всеки има право на мнение и може да го заявява свободно.

Стана ясно още, че в Столичната община са получени стотици сигнали от недоволни граждани, които са възпрепятствани да отидат на работа, да изпозлват градския транспорт, да пазаруват или да отидат до аптеката. Инвалиди също срещат затруднения с придвижването, защото трябва да ходят или да се движат в продължение на няколко километра, за да намерят спирка на градския транспорт.

Две са блокираните кръстовища в София към момента – при „Орлов мост“ и обхода на Цар Освободител при Президентството. Общината е осигурила засега обходни маршрути за шофьори и градски транспорт, но поради промяната има сериозни закъснения в разписанието и графика на автобусите.

Блокадите на протестиращите не се ограничават само до столицата. Очаква се днес в 18.30 часа да бъде блокирана автомагистрала „Тракия“, което ще се случи с протестно автошествие с начална точка паркинга на езерото „Загорка“ в Стара Загора.
Планираме да блокираме АМ „Тракия” за неопределено време като акт на гражданско неподчинение“, заяви снощи Петко Петков, един от организаторите на протестите в Стара Загора за БНР.
Очаква се в протеста да се включат над 200 коли от Стара Загора и Казанлък. Организаторите са категорични, че не търсят стълкновения с полицията, настояват да се чуят исканията им за оставки и предсрочни избори.

На фона на блокадите и протестите в столицата и цялата страна Народното събрание днес излезе във ваканция. Следващата пленарна сесия ще бъде на 02 септември 2020 от 09.00 часа. Очаква се първото за сезона заседание на парламента да се проведе в новата пленарна зала на Народното събрание.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 11, 2020
Косопадът - все по-изразен проблем при болни от COVID-19
Още
авг 10, 2020
Гърция въвежда нови противоепидемични мерки, таверните ще работят само до полунощ
Още
авг 10, 2020
Синдикатът няма да допусне отклоняване на средства за образование към дейности по справяне с епидемии
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия