Изправени сме пред образователна катастрофа, алармира ООН

авг 04, 2020
2176

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди, че света е изправен пред „образователна катастрофа“. Причина за нея са затворените заради пандемията от коронавирус образователни институции. Според него безопасното връщането на учениците в класните стаи трябва да бъде главен приоритет на правителствата по света.
Гутериш обяви, че към средата на юли са били затворени училищата в 160 държави. Това е засегнало около 1 милиард ученици и 40 милиона, които са на възраст за предучилищни занимания. Над 250 милиона деца вече трайно са извън системата в следствие на пандемията. Не повече от четвърт от учащите в развиващите се страни придобиват базови умения, алармира той във видео обръщение. „Изправени сме пред канастрофа, която може да прахоса огромен човешки потенциал, да върне назад десетилетия прогрес и да задълбочи неравенството по света“.
Препоръката на ООН за възстановяване на учебните занимания в глобален план обаче е трудна за реализиране поради нестихващото разпространение на заразата.

Източник: https://www.reuters.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 18, 2020
Важна информация за родителите на деца под карантина
Още
сеп 17, 2020
Пулмолог: Няма особена драма със заразените с Covid-19 в училищата
Още
сеп 14, 2020
Първият учебен ден – под знака на протести, маски и пандемия
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия