Отварят за посетители любимата градина на кралица Елизабет в замъка Уиндзор

авг 06, 2020
332

Английският замък Уиндзор, една от официалните резиденции на британската кралица Елизабет, ще отвори градината си East Terrace за първи път от 40 години. Посетителите ще могат да й се насладят през уикендите на август и септември. „Първата градина тук е създадена през 1824 г. по времето на Джордж IV. През Средновековието на това място е имало отбранителен ров", разказва Ричард Уилямс, който е куратор в замъка. „За да защити стените на Уиндзор през 17-ти век Чарлз II създава тази тераса, която по – късно се превръща в красива градина “, добавя той. По време на Втората световна война в нея са отглеждани зеленчуци, разказва кураторът. „Имаше два отделни парцела - за младата принцеса Елизабет и нейната сестра, принцеса Маргарет. Те отглеждаха сладка царевица, домати и боб. Това беше част от усилията им да са полезни по време на войната. “
Историята на замъка е много дълга. Основите му са поставени от Уилям Завоевателя през 11 век. Бил е основно жилище за британските монарси повече от 1000 години. Разположен е на площ от 5 хектара и всъщност е най – големият и стар дворец в света, който все още се използва. Елизабет обича да прекарва в него почивните си дни. Ако от Кръглата кула се вее кралския флаг, знаци кралицата е тук.


Някои от най – ценните произведения от кралската колекция, включително творби на Рубенс и Рембранд, красят стените на двореца. Тук се намира и красивият готически параклис „Сейнт Джордж“, където са погребани 10 от британските монарси.
Замъкът е заобиколен от красива зеленина. В Градината на източната тераса, която става достъпна за посетители, има 3500 розови храста, красящи пространството около централния фонтан. За сегашния вид на пространството основна заслуга има принц Филип, съпругът на кралица Елизабет.

Източник: https://www.reuters.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 16, 2020
За Деня на София влизаме безплатно в Столичния зоопарк и общински музеи
Още
сеп 16, 2020
Песен, вдъхновена от пандемията е големият победител на Фестивала за поп и рок музика
Още
сеп 06, 2020
Рекорден брой заглавия и участници в 8-то издание на „Алея на книгата“
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия