Косопадът - все по-изразен проблем при болни от COVID-19

авг 11, 2020
243

IВсе повече пациенти, прекарали коронавирусна инфекция се оплакват от силен и продължителен косопад, пише изданието Insider.com
Загубата на коса може да настъпи месеци след възстановяването на пациента от болестта и може да продължи между три и шест месеца, сочат медицински проучвания. Хората прекарали по-тежко инфекцията са изложени на по- голям риск от оплешивяване и отнема повече време косата да започне да расте наново и да се възстановява.

Лекарите казват, че това се дължи на силното състояние на стрес, което преживява организма,  вследствие на Covid-19.

"Когато тялото е в стресираща ситуация, то насочва енергията си към по-същесвени неща , отколкото към грижа за косъма", каза д-р Нейт Фавини, който работи в медицински център за обработка на данни за пациенти с коронавирус в САЩ.

С подобен проблем се сблъсква и американската актриса Алиса Милано, която изкарала инфекцията през април. В продължение на две седмици Милано била със затруднено дишане, липса на обоняние, стомашни проблеми и дезориентация. В резултат на това започва силно да губи косата си , проблем, с който не може да се справи и до днес . В началото на август тя публикува клип в социалните мрежи, в който мие косата си и изважда цели кичури от нея.
Актрисата призова всички свои последователи да се отнасят сериозно към коронавируса и да носят маски, за да се предпазят и предотвратят разпространението му.

Тагове:
Косопад Коронавирус Covid-19

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 20, 2020
Вълчев: ”Да не се събират пари от родителите в училищата и детските градини”
Още
сеп 18, 2020
МОН няма намерение да затваря училища през октомври
Още
сеп 18, 2020
Група от детска градина в Сливен е поставена под карантина заради заразена с коронавирус учителка
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия