Петър Петров: „Научете децата си да обичат изкуството и музиката, за да живеем в по – добро общество“

авг 31, 2020
263

Петър Петров е сред музикантите, опитващи се да създават качествена авторска музика в България. И това не е никак случайно – той е закърмен с ноти. Родителите му се запознават при участието си на музикален фестивал. Убеден е, че любовта към изкуството се възпитава вкъщи. От малък започва да свири на цигулка. Завършва музикалното училище в Бургас. Още като ученик пътува до Белгия и Германия. Там изнася мини концерти, чрез които събира средства за своето учебно заведение. Вижда, че голяма част от децата в Германия свирят на музикални инструменти и се възпитават в уважение към изкуството. Още тогава разбира, че всеки човек може да промени поне малко обществото, в което живее, като изгради устойчиви ценности в децата си.
През 2002 е приет в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с цигулка. Тук са и първите му сериозни срещи с джаз музиката. Изявява се на една сцена с Христо Йоцов, Милчо Левиев, Венци Благоев, Димитър Димитров, Юлиян Янев и др. В поп и джаз факултета на Академията свири предимно на китара. Справя се и с контрабас. Продължава с концертната дейност в чужбина. Печели награди на международни конкурси.
Тази година той е един от участниците в конкурса за нова песен на Международния фестивал за поп и рок музика – София 2020. Това е второто му участие в 10 – годишната история на събитието. И първото му представяне, също както и тазгодишното, е със Славена Даскалова. През 2011 г двамата създават „Pop & Rock Meets Jazz“, който се радва на все повече публика. Те са ядрото проекта, но често канят различни гост – музиканти. Пътуват из страната и изпълняват поп, рок и джаз. Парчетата са известни парчета, но с нов, авторски аранжимент. Желанието им е да представят изцяло авторска музика. Като песента им „Всеки ден“, с която участват в конкурса за нова българска песен. В нея те разкриват, че за истинската любов разстоянията не са от значение.
Петър Петров смята, че за едно десетилетие Международния фестивал за поп и рок музика – София се е превърнал в нещо като институция, подкрепяща българската музика: „Хубаво е, че го има този фестивал, защото не са много събитията, които обръщат внимание на българската песен. Тук се събират качествени произведения от родни автори. След това се полагат усилия те да бъдат популяризирани. Творците се предразполагат да създадат нещо ново“.

Тагове:
Фестивал за поп и рок музика

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 27, 2020
Големите столични болници отправиха апел за спазване на противоепидемичните мерки
Още
окт 12, 2020
Жените, които променят света: Каришма Али – от малко село в Пакистан до модния подиум в Милано
Още
окт 01, 2020
Коринтският канал - сбъдването на една хилядолетна мечта
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия