Музикалният педагог Мария Стойнова: “Работата с деца е много забавна и зареждаща“

сеп 01, 2020
405

Мария Стойнова е музикант, отдал голяма част от времето и емоциите си на работа с децата. Тя започва да се занимава с музика още от 6 – годишна възраст. 11 години е пяла в детски хор. След това започва да се изявява самостоятелно. Става част от варненското студио „Да“. Висшето си образование завършва в СУ „Климент Охридски“ със специалност „Поп и джаз пеене и педагогика на обучението по музика“. Работи в България и чужбина с различни групи. Изнася концерти в Турция и Южна Корея.
През 2015 година основава детска вокална група „Барбарони“. В нея се обучават около 40 деца, на възраст между 3 и 8 години. Групата става носител на награди от национални и международни конкурси. Зарежда се от работата си и много се забавлява. „Винаги се открояват децата, които намират смисъл в музиката и са сигурни, че искат тя да бъде тяхно бъдеще“, споделя музикалният педагог. Мария работи усилено върху създаването на нова, качествена българска музика за деца. Признава, че вече не се създават много такива песни.
Мария е убедена, че винаги ще има място за хубава българска музика и че вкусовете на хората могат да се променят. „Хората са свикнали да слушат това, което им се поднася. Не е особено трудно да се промени самата култура на слушане. Особено подрастващите приемат това, което чуват в медиите. Ако им се предложи качествен продукт, те биха го оценили“. Затова самата тя се стреми се да възпита в децата, с които работи добър вкус.
„Не е лесно да си музикант в България, но е интересно, защото постоянно има нови предизвикателства. Емоцията, която остава след всяко едно участие, оправдава целия положен труд и усилия“, споделя Мария. Последната й емоция, свързана с музиката, е участие в Международния фестивал за поп и рок музика – София 2020. Била е беквокал на изпълнителите в конкурса за нова българска песен в предишни негови издания. Тази година решава да влезе в по – централна роля и създава своя песен, с която да се яви. Радва се, че има подобни форуми, популяризиращи българската песен и предразполагащи към творчество.

Тагове:
Фестивал за поп и рок музика

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 04, 2020
27 години без обоняние: „Липсват ми ароматите на природата и кафето“
Още
окт 14, 2020
Славена Даскалова: “Българската публика е топла и отворена към новото“
Още
сеп 13, 2020
Какво е общото между музика, туризъм и репродуктивни проблеми?
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия