Христо Деянов: „Щастието не е просто нещо. Няма да дойде, докато седиш на дивана и чоплиш семки“

сеп 02, 2020
259

Христо Деянов, известен и като пеещият доктор, е свикнал да носи много дини под една мишница. Той е лекар, телевизионен водещ, автор на книги и издател на списание. Музиката обаче винаги е заемала специално място в живота му. Деянов е композитор и певец, познат като част от първия мъжки дует в българската поп музика: Христо Деянов – Георги Денков (Докторите).
Започва да свири на китара на 12 – годишна възраст. За 4 десетилетия на музикалната сцена е издал 4 авторски албума, съдържащи 50 песни. „Музиката ми носи страхотно удоволствие“, признава той. Съветва младите да се вслушат в собствения си вкус и чувство за музика, а не да плагиатстват. „Напоследък се нароиха едни такива гласове леко естрадно – кабаретни, които толкова си приличат. Не имитирайте Васил Найденов и Орлин Горанов, а се опитайте да бъдете себе си, правете авторска музика, а не кавъри и плагиатство.“
Христо Деянов признава, че е трудно в България да се популяризират новите песни. Един от форумите, на които това се случва е Международният фестивал на поп и рок музика – София, казва той. Тази година е сред участниците в събитието, което ще се проведе на 15 септември, на откритата Платформа А6. Това не е първото му участие на Фестивала. Ще се състезава за трети път. Посланието на песента, с която се явява на конкурса е, че най – важно е човек да бъде щастлив. „Тогава той не мисли за болести и проблеми. Щастието обаче не е просто нещо. Човек трябва да положи усилия, за да го постигне. Не може да чоплиш семки вкъщи и да гледаш телевизия, а то да дойде. Трябва да вложиш енергия“.
Той е баща на певицата Лилана и на рапъра Скилър. Дори има обща песен, записана с даровитите си деца - „Спомняш ли си”.
Смята, че държавата трябва да въведе задължителна квота за излъчване на българска музика в ефира. И тя трябва да бъде поне 30%. „Не е нужно да се правят грандиозни продукции, но трябва да се пускат достатъчно често“, убеден е Христо Деянов.

Тагове:
Христо Деянов Фестивал за поп и рок музика

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 04, 2020
27 години без обоняние: „Липсват ми ароматите на природата и кафето“
Още
окт 14, 2020
Славена Даскалова: “Българската публика е топла и отворена към новото“
Още
сеп 13, 2020
Какво е общото между музика, туризъм и репродуктивни проблеми?
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия