Митко Стафидов: “Музиката е вид терапия и изваждане на емоцията, която си имал нужда да покажеш“

сеп 11, 2020
334

Митко Стафидов е интересен млад творец, който се занимава с музика и визуално изкуство в градска среда. Още от малък изкуството го е занимавало и не прави разлика между заниманията си, а вярва, че те са продължение на нещо цяло, което очертава пътя му. Учил е в Англия, но решава да се завърне у нас и да внася красота в ежедневието си и в това на хората, докосващи се до изкуството му.
Това е първото участие на Митко Стафидов в Международния фестивал за поп и рок музика. Песента, с която ще се състезава, се казва „Неповторим“. Тя е любовна балада. Разказва за неповторимите преживявания, когато си до обичаното от теб същество. Текстът също е негов: "Трудно ми е като някой ми каже – ето ти музика, напиши текст или обратното. Обикновено правя заедно нещата. Едното води до другото. При мен явно всичко е много слято", признава Митко. Първият човек, който чува песента, е сестра му. И остава очарована, мотивира го да я разпространи.
Всяка силна емоция води до създаването на различен тип песен, обяснява Митко. „И депресията, и любовта могат да те подтикнат към творчество. Когато няма как да изразиш нещо с думи пред съответния човек, тогава се получават най – хубавите песни. Това е един различен и висш начин на комуникация. Това е вид терапия и изваждане на емоцията, която си имал нужда да покажеш“.
Освен музиката създава и други красиви неща. Съосновател е на организацията за градско изкуство „Подлезно“. Благодарение на нея много градски пространства вече са обновени и приветливи.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 06, 2021
Рецептата за здраве на Христо Деянов – Доктора: Слушайте хубава музика и не се поддавайте на страха и агресията
Още
авг 28, 2021
Славчо Николов от БТР подава ръка на млади изпълнители
Още
авг 24, 2021
Илия Ангелов от „Диана експрес“: Жената до мен изпълва изцяло живота ми
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия