Митко Стафидов: “Музиката е вид терапия и изваждане на емоцията, която си имал нужда да покажеш“

сеп 11, 2020
146

Митко Стафидов е интересен млад творец, който се занимава с музика и визуално изкуство в градска среда. Още от малък изкуството го е занимавало и не прави разлика между заниманията си, а вярва, че те са продължение на нещо цяло, което очертава пътя му. Учил е в Англия, но решава да се завърне у нас и да внася красота в ежедневието си и в това на хората, докосващи се до изкуството му.
Това е първото участие на Митко Стафидов в Международния фестивал за поп и рок музика. Песента, с която ще се състезава, се казва „Неповторим“. Тя е любовна балада. Разказва за неповторимите преживявания, когато си до обичаното от теб същество. Текстът също е негов: "Трудно ми е като някой ми каже – ето ти музика, напиши текст или обратното. Обикновено правя заедно нещата. Едното води до другото. При мен явно всичко е много слято", признава Митко. Първият човек, който чува песента, е сестра му. И остава очарована, мотивира го да я разпространи.
Всяка силна емоция води до създаването на различен тип песен, обяснява Митко. „И депресията, и любовта могат да те подтикнат към творчество. Когато няма как да изразиш нещо с думи пред съответния човек, тогава се получават най – хубавите песни. Това е един различен и висш начин на комуникация. Това е вид терапия и изваждане на емоцията, която си имал нужда да покажеш“.
Освен музиката създава и други красиви неща. Съосновател е на организацията за градско изкуство „Подлезно“. Благодарение на нея много градски пространства вече са обновени и приветливи.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 04, 2020
27 години без обоняние: „Липсват ми ароматите на природата и кафето“
Още
окт 14, 2020
Славена Даскалова: “Българската публика е топла и отворена към новото“
Още
сеп 13, 2020
Какво е общото между музика, туризъм и репродуктивни проблеми?
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия