Първокласници от САЩ, Русия и още 7 страни ще учат в Банско през новата учебна година

сеп 14, 2020
144

Първокласници от девет чужди страни ще учат в Банско през новата учебна година, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от БТА. Сред 118-те деца, които за първи път ще прекрачат прага на училищата в община Банско на 15 септември, са и граждани и поданици на Великобритания, Руската федерация, Съединените американски щати, Португалия, Испания, Гърция, Германия, Франция и Китай. Пъстрата географска палитра се дължи на добрите условия за образование тук, посочват от общината.
Училищата в града започват новата учебна година с отлично подготвена материална база и пълен преподавателски състав, допълват още от пресцентъра.
Подготовката за учебната година в община Банско е започнала преди месеци. В първия учебен ден всички ученици от началните, основните и средните училища и професионалните гимназии в Банско, Добринище и Места ще влязат в ремонтирани и обновени училищни сгради, физкултурни салони и дворове.
Навсякъде са осигурени дезинфектанти и предпазни средства, предприети са превантивни мерки и са изработени протоколи за действие в епидемиологична обстановка, допълват от градската управа.

Приоритет на общината, обаче не е само началното образование. Управата на планинския град през януари 2020 е подписала договор за сътрудничество с Колежа по туризъм в Благоевград, Украинския университет „Львовский Ставропигион и Гимназията по туризъм за подготовката на кадри за туристическия бранш в града.
Делегация от висшите уебни заведения, чийто състав включва чуждестранни студенти и ректори посети днес общинската администрация.
По време на срещата са обсъдени визможностите и потенциала на Банско да сътрудничи в подготовката на студентите чрез материална база, логистика и практикуване на знанията и уменията им в реална среда.

Тагове:
Банско първокласници чуждестранни студенти образование туризъм

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 18, 2020
МОН няма намерение да затваря училища през октомври
Още
сеп 18, 2020
Група от детска градина в Сливен е поставена под карантина заради заразена с коронавирус учителка
Още
сеп 17, 2020
Допълнително заплащане на учители за дистанционна работа с ученици
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия