Песен, вдъхновена от пандемията е големият победител на Фестивала за поп и рок музика

сеп 16, 2020
259

София избра своята песен за десета поредна година. Това се случи на X - то юбилейно издание на Фестивала за поп и рок музика - “София 2020”, който макар и в условия на пандемия се състоя и зарадва публиката на откритата платформа А6 зад НДК.
За отличието се състезаваха 12 авторски песни, представени от утвърдени и млади български изпълнители.
Музикантите бяха оценявани от професионално жури, оглавявано от Михаил Белчев и от представители на медиите.
Песента „Ангел в нощта“ в изпълнение на Rock Session & Антон Пейчев и аранжимент Пенко Богданов успя да грабне най-силно симпатиите на конкурсната комисия и бе избрана за победител на тазгодишното издание.

„ Ангел в нощта“ е песен, създадена по време на пандемията от коронавирус и на ограниченията, предизвикани от нея. „Разказва се за тъмен град и празни площади. Но все пак има едно кътче, в което се таи надеждата и един ангел, който ни пази“, обясни авторът на песента Пенко Богданов.
Пандемията се е отразила пагубно на музикалния свят, смята той и вярва, че всичко си има край. Вижда в нея и нещо положително, защото е време, в което авторите са се обърнали към вътрешния си свят и са създали много нови произведения. Убеден е, че те ще бъдат представени в близко бъдеще и позициите на българската музика ще се възстановят.

Наградата на победителите бе връчена от вицепремиера по икономическа и дремографска политика и министър на туризма Марияна Николова, която бе сред официалните гости на събитието. Тя подкрепи двете благотворителни инициативи на фестивала – „Да сверим биологичния си часовник“, информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми и втората кауза, която има за цел да популяризира България като качествена туристическа дестинация и да подпомогне българския туризъм.

Престижното второ място в конкурсната надпревара спечели песента „Да се завърна у дома“ в изпълнение на Петя Буюклиева и аранжимент Камен Николов. „Изповед“ на Илия Ангелов бе третия финалист в конкурса и получи наградата си лично от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.


Кулминацията на вечерта бе рецитала с изпълнение на песните – победители от предишни издания на най-големия музикален форум. На сцената се изявиха Стенли, Дани Милев, Маргарита Хранова и Христо Кидиков.

С отличие за изключителен принос за развитието на българската поп музика бе удостоена Роси Кирилова, която изпълни песента „Учителко, целувам ти ръка“ по случай първия учебен ден. Плакетът й бе връчен лично от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Награда за цялостен принос получи Веселин Маринов. Той бе награден от заместник-кмета на Столична община Албена Атанасова, която е и патрон на събитието.

Песента на публиката ще стане ясна в централната емисия новини на БНТ на 4 октомври 2020. До тогава всеки може да гласува с SMS за своята песен фаворит. Пълният списък може да видите тук и на фейсбук страницата на фестивала. 

Лицето на кампанията „Да сверим биологичният си часовник“ и един от основните организатори на събитието Галя Георгиев изкара всички участници на сцената с внушителното си изпълнение на песента „Мечта за дете“, превърнала се в химн на Фондация „Мечта за дете“.

Myfamily.bg също бе част от екипа на фестивала в лицето на главните редактори Мария Сивкова – Илиева, която бе водеща на събитието, заедно с Наско от БГ радио и Ивелина Георгиева, в състава на медийното жури.

Снимки: ХАЙЛАЙФ

 

 

Тагове:
Фестивал за поп и рок музика конкурс Столична община Министерство на туризма

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 16, 2020
За Деня на София влизаме безплатно в Столичния зоопарк и общински музеи
Още
сеп 16, 2020
Песен, вдъхновена от пандемията е големият победител на Фестивала за поп и рок музика
Още
сеп 06, 2020
Рекорден брой заглавия и участници в 8-то издание на „Алея на книгата“
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия