Жените дебелеят, ако се чувстват неразбрани и необичани

дек 29, 2018
4567

Освен чисто физиологичните фактори, които са много важни, като хормоналните нарушения, наследствеността, метаболитните заболявания, съществува още една много важна причина за напълняването при жените. И това е тяхното емоциално състояние и отношенията им с партньора. Мъжете рядко разбират нуждите на половинките си! Това твърди семейният терапевт Стоян Георгиев, облягайки се на дългогодишния си практически опит. При тях водещи са логиката и прагматизма, а при нежните им половинки основна роля играе емоционалният фактор. Повечето мъже, според него, не са се научили да влизат в света на жената до себе си. По – голяма част от господата предпочитат да прекарат времето си, отдавайки се на чисто мъжките си занимания като гледане на спортни предавания, ровичкане по колата, пиене на бира с приятели… И ето тук се получава разминаването, тъй като една от базовите потребности при жените е да получават внимание. Ако то им липсва, започват да се чувстват пренебрегнати и необичани, в тях се оформя сериозен дефицит. Най – лесният начин да бъде запълнен той, за много жени се оказва храната. Това е един компенсаторен механизъм, в следствие на който жената започва да се чувства още по – зле, тъй като затлъстява и изгубва самочувствието си.

Много често в следствие на неудовлетвореността си, тя започва да се държи с половинката си нападателно и дори обвинително. Сега вече мъжкото его е наранено и той започва да се дистанцира още повече. Български мъже обаче не приемат за важна нуждата от внимание на жените. Те твърдят, че това са „глупости, които жените гледат в американските филми“, обяснява терапевтът.
Възможно ли е да се излезе от този омагьосан кръг? Трудно е, но не и невъзможно. Първата стъпка при решаването на всеки проблем е откровеният разговор, обяснява Георгиев. Жената трябва да обясни точно и ясно какви са нейните нужди. Например : „Ще се чувствам обичана, ако по- често ходим на вечеря само двамата“. Всичко започва с малката стъпка. Но след това в ръцете на мъжа остава запълването на емоционалния резервоар на неговата половинка. Най – важната емоционална нужда е от обич и привързаност или несексуално изразяване на внимание чрез думи, картички, подаръци, прегръдки, целувки и мили жестове. Този вид нужда създава обстановка, която изразява любов и грижа. Удовлетворяващият сексуален живот също е важен. Много необходими са честността и откритостта, изразяването на положителни и отрицателни емоции, на случки от ежедневието, ангажименти и планове за бъдещето. Помощта, която можете да окажете на нежната си половинка в домакинството също не е за пренебрегване. Но най – важна си остава нуждата да получиш признателност и възхищение от страна на партньора.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 20, 2019
Дуейн Джонсън "Скалата" каза „Да“ на дългогодишната си приятелка
Още
авг 13, 2019
Как изкуството може да промени дори БДЖ
Още
авг 13, 2019
Джон Траволта на 65 – отново в ритъма на танца
Още
Detoxme - натурален продукт за прочистване и отслабване
Купи само за: 17.90 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Шал Trussardi авг 03, 2019
Цена: 20 лв.
Дизайнерска блуза авг 02, 2019
Цена: 20 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия