Жените дебелеят, ако се чувстват неразбрани и необичани

дек 29, 2018
4648

Освен чисто физиологичните фактори, които са много важни, като хормоналните нарушения, наследствеността, метаболитните заболявания, съществува още една много важна причина за напълняването при жените. И това е тяхното емоциално състояние и отношенията им с партньора. Мъжете рядко разбират нуждите на половинките си! Това твърди семейният терапевт Стоян Георгиев, облягайки се на дългогодишния си практически опит. При тях водещи са логиката и прагматизма, а при нежните им половинки основна роля играе емоционалният фактор. Повечето мъже, според него, не са се научили да влизат в света на жената до себе си. По – голяма част от господата предпочитат да прекарат времето си, отдавайки се на чисто мъжките си занимания като гледане на спортни предавания, ровичкане по колата, пиене на бира с приятели… И ето тук се получава разминаването, тъй като една от базовите потребности при жените е да получават внимание. Ако то им липсва, започват да се чувстват пренебрегнати и необичани, в тях се оформя сериозен дефицит. Най – лесният начин да бъде запълнен той, за много жени се оказва храната. Това е един компенсаторен механизъм, в следствие на който жената започва да се чувства още по – зле, тъй като затлъстява и изгубва самочувствието си.

Много често в следствие на неудовлетвореността си, тя започва да се държи с половинката си нападателно и дори обвинително. Сега вече мъжкото его е наранено и той започва да се дистанцира още повече. Български мъже обаче не приемат за важна нуждата от внимание на жените. Те твърдят, че това са „глупости, които жените гледат в американските филми“, обяснява терапевтът.
Възможно ли е да се излезе от този омагьосан кръг? Трудно е, но не и невъзможно. Първата стъпка при решаването на всеки проблем е откровеният разговор, обяснява Георгиев. Жената трябва да обясни точно и ясно какви са нейните нужди. Например : „Ще се чувствам обичана, ако по- често ходим на вечеря само двамата“. Всичко започва с малката стъпка. Но след това в ръцете на мъжа остава запълването на емоционалния резервоар на неговата половинка. Най – важната емоционална нужда е от обич и привързаност или несексуално изразяване на внимание чрез думи, картички, подаръци, прегръдки, целувки и мили жестове. Този вид нужда създава обстановка, която изразява любов и грижа. Удовлетворяващият сексуален живот също е важен. Много необходими са честността и откритостта, изразяването на положителни и отрицателни емоции, на случки от ежедневието, ангажименти и планове за бъдещето. Помощта, която можете да окажете на нежната си половинка в домакинството също не е за пренебрегване. Но най – важна си остава нуждата да получиш признателност и възхищение от страна на партньора.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 14, 2019
Изследвания на мозъка разкриват защо някои хора остават влюбени и след десетилетия
Още
окт 04, 2019
Смехът, семейството и здравето са тайните за нашето щастие
Още
окт 03, 2019
Мелинда Гейтс инвестира 1 млрд. долара за равнопоставеност между половете
Още
Дневник на моята бременност- книга за всяка бъдеща майка
Купи само за: 18.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Маса + 6 стола за трапезария окт 14, 2019
Цена: 115 лв.
Кошница за пикник за двама окт 14, 2019
Цена: 70 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия