Как да насърчим детето да отваря книгите с желание?

сеп 22, 2020
124

Децата ни могат да развият суперпамет още в ранна възраст, благодарение на специалната методика на SmartyKids България - Бързо четене за деца от 7 до 12 години.

Тя е авторска методика на международната мрежа от детски образователни центрове, в допълнение към менталната аритметика, с която ги свързваме и с която са изключително нашумели у нас през последните няколко години. Тази програма насърчава малките да могат да се учат на бързо усвояване на текстове с разбиране, като по този начин и създават страст към четенето на книги в подрастващите.

Курсът включва обучение чрез мнемотехника – невероятно изкуство и техника за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации - т.нар. СУПЕРПАМЕТ.

Четенето, също като смятането, се ръководи от различни дялове в мозъка. Детето не може да чете като възрастен човек. Затова е необходим по-различен подход – чрез трениране на мозъчния дял, като използваме определени техники и „мозъчни дразнители“, можем да развием и подобрим умението за скоростно четене с разбиране.

Системата Бързо четене се провежда от година, като е предназначена за деца от 7 до 12 години. До момента 39 от общо 60 детски образователни центъра у нас я предлагат, като методиката беше успешно адаптирана и към онлайн средата за дистанционно обучение.

Родителите са изключително доволни от резултатите, които децата демонстрират. На пръв поглед несвързаните помежду си и съвсем различни едно от друго любопитни упражнения стимулират частите в мозъка, отговарящи за четенето и водят до повишаване на скоростта на разбиране, по-гладко четене и подобряване на изказа и обогатяване на речниковия запас.

Освен това, значително се подобрява общата култура на децата, благодарение на геймификацията „Околосветско пътешествие”. Те научават любопитна информация за различни страни и култури по света, както и интересни факти за растенията и животните.

„Специалната методика на SmartyKids дава висока степен на развитие на комуникативност и социалност. Курсът помогна на дъщеря ми да отключи блокирани личностни черти на характера си като самостоятелност, сигурност, социалност, креативност. Беше свободна в изборите и решенията си и съвсем естествено протичаха съответните нива на развитие. Стана по-уверена в себе си и придоби самочувствие. Повиши самооценката си“, сподели впечатленията си Таня, майка на десетгодишната Бояна, посещавала курсовете в град Пловдив.

Друг родител от град Перник заяви, че детето му е успяло да запомни важни детайли при четенето на един текст и това му е помогнало при четенето с разбиране, обогатило е речника му и общата култура за света.

Павлинка, която е майка на деветгодишната Христелина от град Ямбол смята, че материалиът е достъпно и интересно поднесен, а дъщеря й е подобрила паметта си, концентрацията и е придобила повече увереност.

„Получи нови знания за света в географска и природна насока. Едно от важните за мен неща в този курс е, че детето с желание отваря книгите и помагалата и очаква всяка следваща среща“, добави още тя.

Всеки желаещ може да се запише на безплатен демо урок, като избере най-близкия център тук:https://smarty-kids.bg/brzo-chetene/

 

Тагове:
четене четене с разбиране Суперпамет ментална аритметика

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 29, 2020
Детските школи и занимални са пред фалит след въвеждането на новите мерки
Още
окт 27, 2020
Присъствената форма на обучение остава. Какви са критериите за преминаване онлайн?
Още
окт 26, 2020
Нов доклад определя българските ученици като нетолерантни - знаят езици, но не приемат чужди култури
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия