Славена Даскалова: “Българската публика е топла и отворена към новото“

окт 14, 2020
1074

Въпреки пандемията едно голямо музикално събитие зарадва почитателите на хубавата българска песен. Фестивалът за поп и рок музика – София 2020 даде шанс за изява на много утвърдени и млади изпълнители. Сред тях се откроява Славена Даскалова, която спечели наградата на публиката с песента „Всеки ден“. Джазът и рокът са стиловете, които предпочита и пречупва през своята мекота и изразителност. „Това е една много приятна изненада за мен и за целия екип. Най – хубавата награда! Откровено казано аз не вярвах, че точно с това звучене можем да привлечем по – голяма част от публиката, но се оказа, че мелодията е бързо запомняща се и хората са я оценили“.


Славена Даскалова не спира работата си върху проекта „Pop and rock meets jazz“, който стартира през 2011 г. с музиканта Петър Петров. Те пречупват популярни поп и рок хитове през светлината на джаза и модерния фюжън. „На хората им е интересно да чуят нещо познато, но под друг аранжимент“. Сега подготвят и нови авторски песни. Планират да заснемат клипове към част от тях.


Славена е завършила генуезката консерватория “Сиано” и лесно може да направи паралел между българската и италианската публика. „Българите са доста по – отворени от италианците не само към джаза, но и към музиката като цяло. Масовият потребител в Италия е свикнал да слуша нещата в оригинал. Трудно възприема различните стандарти в джаза и личния прочит на отделния музикант. Българската публика е много по – отворена към новите неща и е по – топла“.
Когато пея, преживям песента, признава изпълнителката. Затова й помага и актьорската професия, която съчетава с музиката. „Емоцията преминава през мен. Благодарение на актьорското майсторство се концентрирам по – добре на сцената“.
Славена Даскалова се е снимала в някои от популярните български сериали като „Откраднат живот“ и „7 часа разлика“. Има роля в „Шменти Капели: Легендата“. Прави и песен към филма. С нея се явява на Фестивала за поп и рок музика – София през 2014 година и печели наградата за дебют.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 06, 2021
Рецептата за здраве на Христо Деянов – Доктора: Слушайте хубава музика и не се поддавайте на страха и агресията
Още
авг 28, 2021
Славчо Николов от БТР подава ръка на млади изпълнители
Още
авг 24, 2021
Илия Ангелов от „Диана експрес“: Жената до мен изпълва изцяло живота ми
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия