Майката на Илън Мъск: „ Не се отнасях с децата си като с бебета и не им се карах. Никога не съм им казвала какво да учат“

окт 25, 2020
509

Майката на един от най – богатите и известни хора в света – Илън Мъск, разказва как се отглеждат успешни деца: „Обичам децата си и съм горда с всичко, което са постигнали. Най-голямото - Илън, прави електрически автомобили, за да опази околната среда и изстрелва ракети. Кимбъл има ресторанти, в които се приготвя храна с продукти от собствената му ферма. Той учи децата да живеят здравословно и да садят плодови и зеленчукови градини в училищата. А Тоска - най-малката, продуцира и режисира филми чрез собствената си компания.
Хората често ме питат как съм отгледала толкова успешни деца. Казвам им, че ги научих на упорита работа и ги оставих да следват интересите си.
Карайте децата си да работят още от ранна възраст
На 31 вече бях самотна майка на три деца. Не се чувствах виновна, че работя много, защото нямах избор. Трябваше да запазим покрива над главите си, храната и дрехите на гърба си.
Аз работя от 8 – годишна. Живеехме в близост до хиропрактиката на баща ми. Даваха по 5 цента на час на мен и на сестра ми, за да помагаме при изпращане на месечния бюлетин.
Научете децата си на добри обноски
Баща ми диктуваше бюлетина на майка ми. След това със сестра ми правехме копия, сгъвахме ги и ги запечатвахме в плик. Правихме около 1000 всеки месец.
На 12 започнахме да работим на рецепцията. Посрещахме пациенти, приготвяхме чай и им правехме компания, докато баща ни стане готов да ги приеме. Родителите ни се отнасяха към нас като към възрастни, на които може да се има доверие и тяхното влияние е очевидно в начина, по който отгледах децата си. Те също започнаха до ми помагат от малки в моя бизнес с храненето.
Оставете децата си да решат какво искат
Възпитавах децата си да бъдат независими, мили, честни, внимателни и учтиви. Научих ги да работят усърдно и да правят добри неща. Не се отнасях с тях като с бебета и не им се карах. Никога не съм им казвала какво да учат. Не проверявах домашните им; това беше тяхна отговорност. С напредването на възрастта, те продължиха да поемат отговорност за собственото си бъдеще. Кандидатстваха в избраните от тях университети и попълниха заявления за стипендии и студентски заеми. Живееха в доста лоши условия: с матрак на пода и шест съквартиранти в порутена къща. Ако децата ви не са свикнали с лукс, те оцеляват по - лесно. Не е нужно да ги глезите. Когато сте сигурни, че са в безопасност, оставете ги да се погрижат за себе си“.
Мей Мъск е супермодел, диетолог, лектор и автор на книгата „Жената прави планове“. Тя се появява на кориците на Vanity Fair, Vogue, Cosmopolitan, Marie Claire, New York и Allure.

Източник: https://www.cnbc.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 29, 2020
В Сингапур се роди бебе с антитела срещу Covid-19
Още
ное 25, 2020
Сачева: Продължава подкрепата за родителите, които ще трябва ползват неплатен отпуск, за да гледат децата си
Още
ное 17, 2020
На черния пазар в Найроби: Бебета по 300 паунда
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия