Глоба от 150 евро, ако не носите маска в колата в Гърция

окт 27, 2020
214

Във връзка със затягането на мерките срещу разпространението на коронавируса в Гърция вече е задължително носенето на предпазни маски и в автомобилите за районите с ниво на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено). Сред тях са областите Атина и Солун, съобщават  от МВнР. При неспазване на правилата се налага глоба от 150 евро.

За районите в Гърция с ниво на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено) мерките включват задължително носене на маска в такситата - от шофьора и пътниците, както и при пътуване в лек автомобил, освен ако водача не е сам или със семейството си. Задължително е и носенето на предпазна маска в професионалните моторни превозни средства. При управление на мотоциклет водачът и пътникът трябва да са с предпазни шлемове, затова не се изисква поставяне на маска под каската.

За районите с ниво на риск 4 максималният допустим брой на пътуващите в лек автомобил е трима души. В районите с ниво на риск 3  е четирима души.

Припомняме, че в Гърция е въведена четиристепенна карта за оценка на здравния риск от разпространението на коронавирус https://covid19.gov.gr/wp-content/covid-measures/. Към момента областите, които попадат в оранжевата зона, са Серес, Солун, Атина, Йоанина, Трикала, Лариса и Ливадия, а в червената зона е област Кастория, както и Козани.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 29, 2020
Зоологическата градина в София остава отворена за посетители
Още
ное 19, 2020
Да заредим дома си с топлина, уют и забавления за малки и големи
Още
ное 17, 2020
Рекордно голяма ледена пързалка ще радва малки и големи в Пловдив
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия