Детските школи и занимални са пред фалит след въвеждането на новите мерки

окт 29, 2020
684

„Ние сме отговорни към това, което правим и спазваме мерките. Работим с много по – малки групи деца от тези, които са в училище“. Това заяви пред btv Жаклин Кунович, която е управител на детски образователен център. „Голяма част от колегите вече са фалирали. Дори да се стигне до затваряне на училищата, тези които трябва да останат да работят сме ние. Защото помагаме на деца, на родители, допълваме и подкрепяме работата на учителите. Ние не сме изолирани от образователния процес. Не знам защо ни изолират и защо отношението към частната услуга е такова“.
В повечето училища продължават да работят занималните, в които има деца от различни паралелки, обясни Кунович. „В държавните занимални е възможно, а в частните не е. Освен това заповедта прекратява дейностите с деца със специални образователни потребности, с деца, които имат медицински причини да бъдат извън училище и да работят. Не смятам, че това е редно“.
В образователния център на Кунович 6 от 10 деца се обучават дистанционно. „Учителката в занималнята е присъствено с 4 деца и дистанционно с останалите. Това може да продължи за кратък период от време. Кажете ми на детенце в първи клас как да му държиш ръчичката и да му покажеш как се пише, как да го научиш да срича? Как може да се работи с децата от 3 – ти и 4 – ти клас по „Човек и общество“ и по „Човек и природа“? Как да ги научиш да се изказват?“
90% от децата работят от телефони, което ги демотивира и затруднява, обясни Жаклин Кунович. „Ние искаме да не се ограничава правото ни на работа. Искаме да се срещнем с представители на здравното и на образователното министерство. Ако се наложи да бъдем затворени за известен период от време, очакваме адекватна помощ. Не искаме да губим преподавателите си“.

"Всички обучителни и образователни институции трябва да вървят заедно с училището. Школите и занималните не е добре да преустановяват работа, но нещата трябва да се съгласуват", коментира по - късно министърът на образованието Красимир Вълчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб. 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 30, 2020
Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове
Още
ное 30, 2020
Отвориха градините за децата на медиците на първа линия
Още
ное 30, 2020
Вълчев: Дистанционното обучение не е имитация на образование
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия