Всеки посетител на културно събитие ще бъде тестван безплатно за COVID-19

ное 06, 2020
286

В сферата на културата започва безплатно и масово тестване с антигенни тестове на всички присъстващи на културни събития.  Това каза министърът на културата Боил Банов в предаването „Култура.бг“ по БНТ.

Целта е културният живот в страната да не спира, да има спокойствие у хората и да се увеличи броят на тестваното насление, обясни той.

В момента се разработва механизма, по който ще се случи това изследване и се очаква много скоро то да започне.

„Всеки, който дойде на културно мероприятие и събитие да може бързо да се тества. Така ще разбере дали е преминал през болестта или има наченки на нея“, коментира Банов.

„Ние сме най-интелигентноto население в Европа и то има необходимост да потребява култура. Политики на затваряне на култура и изкуство, а и на държава въобще няма да има. Необходима е дисциплина, знание и спазване на мерките“, допълни той.

Културният министър даде всички театри, опери и филхармонии за пример при спазването на противоепидемичните мерки и ги определи, като най-безопасните места, а работещите в сферата на културата и изкуствата сред най-дисциплинираните.

По думите му броят на заразените няма да бъде нито страшен, нито трагичен, ако се спазват мерките. Министърът се закани, че ще тръгне на проверки из страната, ако те започнат да се нарушават.

 „Без култура не може да се преборим нито с тероризма, нито с пандемията, нито с вътрешната ни потребност да вървим напред и да се извисяваме. Културата и образованието са най-ключови в развитието на обществото и ако се обърнете назад в миналото, това се доказва“, посочи Боил Банов.

Тагове:
култура Боил Банов антигенни тестове COVID-19 културни събития

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 29, 2020
Зоологическата градина в София остава отворена за посетители
Още
ное 19, 2020
Да заредим дома си с топлина, уют и забавления за малки и големи
Още
ное 17, 2020
Рекордно голяма ледена пързалка ще радва малки и големи в Пловдив
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия