Фандъкова: „Мислим за връщането в клас на учениците от 7, 8 и 12 – ти клас, за които е особено важно да имат подготовка на място“

ное 21, 2020
1009

В момента всички ученици от 6 – ти до 12 – ти клас в София се обучават онлайн. Следващата седмица, вероятно в сряда, Софийският оперативен щаб ще се събере и ще прецени как учениците ще се връщат в клас. Това обяви квметът на столицата Йорданка Фандъкова пред БНТ. „Трябва да мислим за поетапно връщане, ако ситуацията позволи, но в никакъв случай не може да стане едновременно, защото рискуваме да върнем и онези дни, в които рязко се покачваха случаите. Мислим в посока учениците от 7, 8 и 12 – ти клас, за които е особено важно да имат подготовка на място, поетапно да се връщат в клас“.
Водим разговори с цялата система, обясни Йорданка Фандъкова. „Повечето учители не са безотговорни хора. Направихме анкета сред всички училища в София и данните показват, че въпреки притесненията за здравето си, педагозите смятат, че за учениците от 1 – ви до 5 – ти клас трябва да бъде присъствена формата на обучението. Дават си сметка какво значение има това за децата. Повечето от тях смятат, че трябва и по – големите ученици да редуват присъствено с онлайн обучение“.
При малките ученици и в детските градини се позволява много по – голямо спазване на мерките, обясни градоначалникът. „Не се смесват отделните класове и учителите, всяка група си има определен екип. При по – големите самата дейност не позволява такова спазване на дистанция. Трябва да се търси баланса, но водеща трябва да бъде здравната система и възможността на болниците да ни лекуват в този момент“.
Аз съм учител, имам и деца вкъщи и зная как им се отразява онлайн обучението, колкото и перфектно да е организирано, призна Фандъкова. „Децата имат нужда от общуване помежду си и с учителите си, но в момента би било безотговорно да разхлабваме мерките. Ако нещата в София се задържат в същите рамки, ще можем да си позволим част от учениците и то по – малката част, да се върне в клас и след това да се редуват с останалите, както е предложено от министъра на образованието“.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 30, 2020
Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове
Още
ное 30, 2020
Отвориха градините за децата на медиците на първа линия
Още
ное 30, 2020
Вълчев: Дистанционното обучение не е имитация на образование
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия