Алгафари: „Изключете телевизора, започнете нещо ново, живейте тук и сега“

ное 21, 2020
1388

Прекалено много се бълва преувеличена като количество информация, свързана с КОВИД-19 и това паникьосва много хора. Проблем има, но той е през лупата на телевизията и интернет. Това заяви психотерапевтът Мадлен Алгафари в педаването „Тази събота“ по БТВ в коментар за пандемията и поведението на хората.

Когато боледуваме зависи от емоциалното и ментално състояние, как ще боледуваме и при всички положения тази огромна лупа на страха увеличава броя на тежко боледуващите и на починалите, обясни Алгафари.

По думите й, ако човек е подтиснат минава по-трудно дори през една настинка, а хората, които боледуват по-тежко към този етап от живота си са преуморени, твърде стресирани, понякога депресирани, черногледи.
„Ние всички сме боледували през годините и сме се справяли, просто на тази вирус е сложена корона“, пошегува се психотерапевтът.

За да се справим със страха и депресията, Алгафари посъветва да започнем нещо ново и да изберем да живеем тук и сега.
„Първото нещо, което трябва да направим, за да излезем по-спокойни от цялата ситуация е да изключим телевизора. Стоите си вкъщи, ако искате! Потърсете си приятно занимание – танцувайте, пейте, гответе, чистете си къщата, обаждайте се на любими хора, гушкайте си домашните любимци, четете хубави книги, стоите под душа, ако трябва по-дълго време“, поясни тя.

Психотерапевтът допълни, че когато един човек е уплашен биохимията в тялото прави така, че да не може имунната система да се справя с вредните агенти.

Тагове:
Мадлен Алгафари психотерапия COVID-19 психично здраве

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 28, 2020
Вълчев: Електронното обучение стимулира учителите да започнат да използват повече иновативни методи
Още
ное 24, 2020
Вирусолог от БАН: „По – строгите мерки ще дадат резултат“
Още
ное 24, 2020
Кантарджиев: „Вирусът е до 10 пъти повече в носоглътката на децата, отколкото при възрастните“
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия