Проф. Кожухарова: „Детските градини и училищата не са най – големият разпространител на заразата“

ное 27, 2020
3062

Професор Кожухарова е бивш национален консултант по епидемиология. Пред btv тя заяви, че одобрява голяма част от мерките, но смята, че детските градини и училищата не са най – големият разпространител на заразата. „Тук се привнасят данните от разпространението на грипа към епидемиологията на COVID - 19. Мисля, че всички се съгласихме, че короновирусната инфекция не е грипна. Става дума за различно заболяване, с различни причинители. При грипа малките деца боледуват най – често и затова понякога се наблюдават усложнения. Мерките при грипни епидемии са концентрирани основно върху тях. Не мога за разбера защо привнесохме това виждане към коронавируса, при положение, че той проявява милост към децата“.
Затворените помещения крият опасност, когато вътре има много хора и тя е толкова по – голяма, колкото по – възрастни са те. "Представете си офиса на някоя голяма компания – 20, 30, 50 или 100 души на едно място. Много често то е и без проветряване. Картината е много по – сериозна, отколкото в една класна стая".
Децата до 10 – годишна възраст трябва да останат на училище, ако няма проблем с преподавателите. "Между децата няма предаване. Те трудно предават на учителите вируса, но самите преподаватели имат контакт помежду си и се заразяват. Учителите трябва да са втората приоритетна група за ваксинация. Ако искаме да оцелеем в момента, са ни нужни лекарите, затова те са първата приоритетна група. А ако искаме да имаме бъдеще, веднага след тях трябва да помислим за учителите“.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 26, 2021
Катерене по покриви и планини - как ученици във Филипините се борят, за да учат онлайн
Още
яну 26, 2021
По-ниски такси за подготвителните групи в детските градини в Пловдив
Още
яну 24, 2021
В Израел започват да ваксинират учениците от 16 до 18 – годишна възраст
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия