Веселин Маринов за COVID-19: „Вярвах, че това е лек грип, докато не стигнах до болницата, където е война“

ное 29, 2020
315

Кадър от bTV

„Много неща се промениха в мен след болестта. Станах много по-дисциплиниран и не приемам вече нищо на шега, както преди. Вярвах, че това е един грип, който ще премине през нашия живот, че онези, които си отиват и при грип щяха да си отидат, че е в лека форма, която медиите пресилват. В момента, в който стигнах до болницата видях тази война, колко е страшно“. С тези думи изпълнителят Веселин Маринов започна да разказва за сблъсъка си с COVID-19 в предаването „120 минути“ по bTV.

При него всичко започнало с лека температура, след което последвал положителен тест, изолация и домашно лечение. В продължение на 7 дни певецът имал много леки симптоми, придружени само от ниска температура. На 8-я ден обаче, температурата рязко се покачила, появило се силно главоболие и никакви лекарства не оказвали влияние върху тях.

След обаждане на телефон 112, Бърза помощ откарала Веселин Маринов в МВР болница. Там той се лекувал 5-6 дни и след възстановяването му лечението продължило още 10-11 дни у дома.

В болницата Маринов лежал в една стая с директора на БТА Максим Минчев, който почина в средата на ноември.

„Уникален човек, толкова много се смях. Той имаше затруднено дишане и ден преди да си тръгна го преместиха в интензивното отделение. След като се прибрах вкъщи говорихме по телефона и той ми каза, че се чувства по-добре. Това беше в петък, в неделя разбрах че е починал от сайтовете. Много плаках от тази тъжна новина“, сподели Веселин Маринов.

Най-големият му страх от заболяването се появил, когато не могъл да свали с никакви медикаменти високата температура и не могъл да намери нито един от близките си приятели лекари, с които имал уговорка да го придвижат по-бързо до болница, ако състоянието му се влоши.

„Всички те по обективни причини имаха ангажименти. Никой не вдигаше телефона“, спомни си той.

„Имам много познати, които не вярват, че тази болест е опасна. Не искам и не им го пожелавам да се сблъскат с нея. Видях, какво се случва в болницата, като на война е, хората издават страшни звуци, а от шума на апаратите е невъзможно да се спи“, допълни той.

Веселин Маринов благодари на всички лекари, медицински сестри и санитари, които са се грижили за него.  

Тагове:
Веселин Маринов COVID-19 коронавирус

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 31, 2020
Мутафчийски: „Щабът не е военно формирование, под шпиц команда, което да наказва този или онзи“
Още
дек 18, 2020
Сдружение на заведенията:„Нова година ще се празнува навсякъде – безконтролно и без мерки“
Още
дек 17, 2020
Еманюел Макрон е с коронавирус
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия