Фитнес инструктор: „Спортът и движението са най-добрата превенция срещу вируси и заболявания“

ное 30, 2020
297

„Спортът вкъщи е мисия възможна. Тренировките в зала, обаче не могат да бъдат заменени по никакъв начин, нямат аналог. Може да се тренира вкъщи, но не е същото, поради липса на социалния елемент и оборудване. Това каза кондиционният и фитнес инструктор Мартин Митев за предаването "България сутрин" в ефира на „България он ер“.

Едно от най-важните неща е мотивацията. Много от хората изпитват затруднения с нея, когато трябва да тренират сами, докато тренировките в група ги увличат и се мотивират от останалите, обясни спортистът.

През пролетта климатичните условия позволяваха да се спортува на открито, но тогава имаше забрана от властите, сега такава забрана няма, но времето не го позволява.
„Липсата на движение и каквато и да било активност е пагубна за всеки един предвид, стреса и начина на живот. Хората прекарват по 8-10 часа пред компютъра, обездвижването, вредната храна - всичко това води до негативни последици, свързани с физически, психологически и емоционални последици в дългосрочен план“, обясни Митев.

Спортът и движението са най-добрата превенция от всякакви хронични заболявания и вируси, категоричен бе той и даде пример, че много голяма част от познатите му, които спортуват са изкарали COVID-19 с много леки и почти незабележими симптоми.

Интензивните кардио упражнения биха могли да укрепят здравето и да подобрят респираторната система, допълни инструкторът.

Той даде няколко практични съвета за ефективна кардио тренировка в домашни условия и посъветва да се набляга на упражнения като бърби, подскачащи напъди, подскоци, кофички, коремни преси, тичане на място, а уредите, които е добре да използваме у дома са ластици, въжета, гири, в случай че не разполагаме с тежести може да се използват туби или бутилки пълни с вода.
„След като се налага ние трябва да бъдем креативни и изобретателни в тази ситуация“, завърши коментара си Мартин Митев.

Тагове:
фитнес фитнес инструктор кардио спорт движение здраве

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 31, 2020
Мутафчийски: „Щабът не е военно формирование, под шпиц команда, което да наказва този или онзи“
Още
дек 18, 2020
Сдружение на заведенията:„Нова година ще се празнува навсякъде – безконтролно и без мерки“
Още
дек 17, 2020
Еманюел Макрон е с коронавирус
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия