Отвориха градините за децата на медиците на първа линия

ное 30, 2020
551

От днес учениците у нас се обучават дистанционно. Към обучение в електронна среда преминаха и най – малките. Част от градините обаче остават отворени в помощ на медиците, борещи се на първа линия. Две детски градини ще се грижат за децата им в София. Това са 124-та и 117- та градина. „Надявам се да помогнем, за да се спокойни родителите и да лекуват нуждаещите се в София“, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която посети 124 – та градина. „Очаквано, в първия ден все още имаме малко дечица. Тук дойдоха 3. Приети са с голямо нетърпение от екипите“.
Теменужка Димитрова, която е директор на градина увери, че екипите са в готовност да приемат всички деца. „Работят 4 групи, във всяка има по двама учители, един помощник-възпитател, помощник на учителя и 3 медицински сестри. Няма място за притеснение“
Необходими за постъпване са заявление от родителя и декларация, че детето му е здраво. При случай на заразено, има осигурен изолационен блок.
В Бургас три детски градини ще се грижат за децата на медицинските лица, работещи на първа линия. Те се намират в близост до големите болници. Персоналът има готовност да работи денонощно. Засега няма заявка за нощуване на деца, но има такива, на които трябва да бъде приготвена и вечеря, защото ще останат поне до 8 вечерта. Това съобщи в ефира на btv Йорданка Ананиева, която е зам. – кмет по здравеопазване в Община Бургас.
Анита Иванова е медицинска сестра в МБАЛ – Бургас и споделя в ефира на btv, че е доволна от организацията, която е направена в помощ медицинските лица, борещите се с коронавируса на първа линия. „Това е една ситуация, в която грижата за децата ни е организирана перфектно. Ще може да ги оставим и да сме спокойни, за да работим и ние спокойно“.
Мая Кънева също е медицинска сестра, която работи в Отделението по педиатрия на МБАЛ - Бургас, но ще отиде да помага в Ковид сектора. „Много им е трудно на всички. Вече са на ръба. Ние нямаме баби, отглеждаме си детето сами с мъжа ми“. Без притеснение тя оставя дъщеря си, която е втори клас на грижите на педагог в детската градина. За децата в училищна възраст е осигурена интернет връзка и интерактивни дъски, така че да могат спокойно да провеждат онлайн обучението си. Има кой да им помогне и с домашните, ако е необходимо.
София Димитрова, която е директор на ДГ „Звездица“ се обърна към всички медицински специалисти и лекари, които в момента са на първа линия и ги увери, че децата им са в сигурни ръце. До момента в дежурните детски градини в Бургас са записани 43 деца. През следващите седмици се очаква броят им да нарасне, защото ще бъдат поети и тези на медици, които са под карантина, но ще се върнат на първа линия.
Дежурни градини има и в Пловдив, и Стара Загора.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 26, 2021
Катерене по покриви и планини - как ученици във Филипините се борят, за да учат онлайн
Още
яну 26, 2021
По-ниски такси за подготвителните групи в детските градини в Пловдив
Още
яну 24, 2021
В Израел започват да ваксинират учениците от 16 до 18 – годишна възраст
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия