Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове

ное 30, 2020
649

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове. Това става ясно от издадената днес  заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев. За учениците от 7 - ми до 12 - ти клас - на 4 февруари 2021 г.,а  за тези от 1 - ви до 6 - ти клас - след изтичане на 18-те учебни седмици от първия срок, в зависимост от решението на съответното училище.
За учениците от 1 - ви до 6 - ти клас Вълчев определя две допълнителни седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи занимания по интереси или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда. Децата в първи, втори и трети клас задължително трябва да имат по 1 седмица за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа. В заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас - до 30 юни.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 26, 2021
Катерене по покриви и планини - как ученици във Филипините се борят, за да учат онлайн
Още
яну 26, 2021
По-ниски такси за подготвителните групи в детските градини в Пловдив
Още
яну 24, 2021
В Израел започват да ваксинират учениците от 16 до 18 – годишна възраст
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия