Чобанов: В момента риска от връщането на децата в учебните заведения е 7-8 пъти по – нисък, отколкото беше през октомври и ноември

яну 05, 2021
194

Посещаемостта на детските градини и ясли в първия ден от отварянето им е била около 57%. Това е малко по-малко от обичайното за зимния сезон или около 25 000 деца. Данните съобщи пред БНТ заместник - кметът на София доцент Тодор Чобанов. "На фона на случващото се с пандемията у нас и в света, родителите демонстрираха значително спокойствие. Очакваме известни промени през следващия ден, ще следим ситуацията", заяви Чобанов.
Отсъствията на децата се извиняват чрез подаване на заявление от родителите в свободна форма до директорите. „То може да бъде изпратено и по електронната поща. Това е добре установена практика, нека родителите да нямат притесения“.
Дискусията кога децата е безопасно децата да се върнат в учебните заведения е много интензивна, призна Чобанов. „Голяма част от експертите са на мнение, че колкото са по – малки са децата, толкова и риска е по – малък. Данните за София са сравнително оптимистични през последните дни. Ефектът от празниците тепърва ще се усеща, но в момента риска е 7 -8 пъти по – нисък, отколкото беше в най – проблемните моменти през октомври и ноември. Въпреки това апелираме към родителите да проявят висока отговорност и ако децата са контактни, или имат симптоми да не ги изпращат на детска градина и училище. Трябва да се пазим взаимно като общество“.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 26, 2021
Катерене по покриви и планини - как ученици във Филипините се борят, за да учат онлайн
Още
яну 26, 2021
По-ниски такси за подготвителните групи в детските градини в Пловдив
Още
яну 24, 2021
В Израел започват да ваксинират учениците от 16 до 18 – годишна възраст
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия