Половината от регистрираните в Банката за заместващи учители са студенти

яну 08, 2021
185

2724 са преподавателите, регистрирани в банката с резервни преподаватели, които могат да заместват отсъстващи учители. Това обяви пред БНР заместник – министърът на образованието Таня Михайлова. „В тази бройка влизат и студентите, които се готвят в професионално направление „Педагогика“ и „Педагогика на обучението по“. Те са 1241. Много е важно, че се включват. Това са млади хора, които след това ще продължат да се развиват в професията. Важен е момента, когато реално влизаш в класната стая. Това е начина да решиш да останеш“.
Има и регистрирани учители, които в момента работят в друга сфера, обясни Михайлова. „Те имат подходящо педагогическо образование, но не са в училище. Има и пенсионирани учители, които са готови да помогнат при необходимост. Има и преподаватели, които в момента са безработни“.
Банката с кадри не е създадена сега, поясни заместник – министърът. „Тя е съществувала и в предходни години, но напоследък намира своето приложение и се разгръща като възможности. На национално ниво има преподаватели по всички предмети, които са включени в задължителната подготовка“.
Много често директорите намират възможност да продължат да работят с преподавателите, изпратени при тях чрез банката, обясни Михайлова. „Това е възможност за учителите да покажат ученията си, както и за директорите - да намерят качествени кадри“.
Най – много регистрирани има в големите градове – София, Варна, Пловдив, Бургас.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 26, 2021
Катерене по покриви и планини - как ученици във Филипините се борят, за да учат онлайн
Още
яну 26, 2021
По-ниски такси за подготвителните групи в детските градини в Пловдив
Още
яну 24, 2021
В Израел започват да ваксинират учениците от 16 до 18 – годишна възраст
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия