Учениците от 5 - ти до 12 -ти клас ще учат онлайн до 31 януари, разрешават се само присъствени практически дейности

яну 12, 2021
453

Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности на учениците от 5 - ти до 12 - ти клас и на студентите, които не могат да се проведат в електронна среда, а останалите занятия ще продължат да се провеждат онлайн до 31 януари т.г. Това бе решено на работно съвещание при премиера Борисов, съобщават от правителствената пресслужба. В него участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на образованието Красимир Вълчев и представители на Националния оперативен щаб и ваксинационния щаб.
Здравният министър докладва, че епидемичната ситуация в страната продължава да се подобрява. „По заболеваемост България вече е на 26-то място от страните в Европейския съюз, а като добавим към тях и тези от Балканите, ние сме на 31-о място по заболеваемост и на 7-мо по смъртност от държавите - членки на ЕС“, посочи министър Ангелов. Той отбеляза, че в лечебните заведения се отчита трайна тенденция за намаляване използваемостта на болничните легла. Броят на излекуваните също остава по-голям от броя потвърдени нови случаи.

Въз основа на направените анализи, министърът на здравеопазването предложи да се разреши присъственото провеждане на определени практически дейности и изпити за учениците от 5 - ти до 12 - ти клас и на студентите във висшите училища, но обучението им в електронна среда да продължи до 31 януари. Ще бъде подготвен списък с практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствено. „Относно другите противоепидемични мерки в страната, считаме, че те трябва да продължат да действат до края на януари.“, категоричен бе Ангелов. Той бе подкрепени  от образователния министър Красимир Вълчев.
„Данните от последните седмици са отговор дали са били правилни и навременни наложените мерки“, отбеляза министър-председателят. „Голям плюс е, че децата ходят на ясли, детски градини и на училище до 5-и клас, за да не губят своите навици“. Борисов обясни, че предстои разглеждане на различни варианти за възстановяването на класните занятия при учениците от 5 - ти до 12 - ти клас.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 26, 2021
Ресторантьорите ще отворят на 1 март
Още
яну 26, 2021
Разхлабват мерки, но удължават извънредната епидемична обстановка с три месеца
Още
яну 25, 2021
Какви ограничения за пътуване се налагат в Европа и Америка заради новите щамове на коронавируса (Обобщение)
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия