Кабинетът отпусна над 2 млн. лева за ясли, градини и училища: „Не даваме само за танкове и самолети, а и за образователна инфраструктура“

яну 13, 2021
325

В тази криза успяваме да намерим средства не само за мерки в подкрепа на бизнеса и хората, за хората, но продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на редовното правителствено заседание, съобщават от правителствената пресслужба. Кабинетът отпусна първите 2 118 718 лева по тригодишната програма на Министерството на образованието за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 за всяка от трите години.
Със средствата ще бъдат изградени 11 изцяло нови училища, а 36 ще бъдат надградени. Ще има нови 35 детски градини и ясли. Министърът на образованието Красимир Вълчев припомни, че само за миналата година на Столична община са предоставени 65 млн. лв., за да бъдат открити 23 градини.
Вълчев добави, че отпуснатите днес средства са предназначени за стартирали вече проекти за разширяване и реконструкция на училища и за строеж на детски градини в общините Гърмен, Велинград, Раковски, Поморие и Стара Загора.
„За радост трябва да строим нови градини и училища и да ремонтираме учебните заведения, защото има много деца. Не даваме пари само за танкове и самолети, а и за образователна инфраструктура“, отчете премиерът. Той припомни и изпълнения ангажимент на правителството за двойно увеличение на учителските заплати.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 26, 2021
Ресторантьорите ще отворят на 1 март
Още
яну 26, 2021
Разхлабват мерки, но удължават извънредната епидемична обстановка с три месеца
Още
яну 25, 2021
Какви ограничения за пътуване се налагат в Европа и Америка заради новите щамове на коронавируса (Обобщение)
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия