Директорите искат всяко училище само да решава как да се редуват класовете в присъствена форма

яну 24, 2021
352

Директорите на училища искат известна самостоятелност при взимането на решения за връщането на учениците в клас. Това е позицията на Съюза на работодателите в сферата на просветата в България. Съобщи я председателят му Диян Стаматов в личния си Фейсбук профил. "Решението за възстановяването на присъственото обучение на отделни класове трябва да бъде взето  от здравните експерти. При отделните училища обаче може да има различен подход при връщането и редуването на класовете, като бъде посочен процент на максимално присъствие на ученици."

Автономията за вземането на тези решения във всяко отделно училище, ще позволи процеса да се съобрази със спецификата на учебното заведение, смятат директорите. Те предлагат присъствено обучение за всички ученици от първи до метвърти клас. В големите училища то да се възстанови първо за завършващите определен образователен етап - 7 и 12 клас. В основните училища - за 5 и 7 клас. В училищата с малък брой ученици биха могли да се върнат всички, смятат директорите. 

В училищата на една смяна може временно да се премине към две и да се даде възможност на повече ученици да учат присъствено, предлагат от Съюза.  В професионалните гимназии с приоритет трябва да бъдат 12 клас и осъществяването на практическите занимания.

От Съюза на работодателите в сферата на просветата смятат, че всички ученици от 5 до 12 клас трябва да носят маски в час. 

Националното външно оценяване в 4 и 10 клас би дало информация за нивото на учебните програми и планове, смятат директорите. 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
мар 02, 2021
Две ученички колабираха след употреба на алкохол, докато текат онлайн часовете им
Още
мар 01, 2021
От днес учениците могат да посещават извънкласни, групови и други учебни дейности
Още
фев 24, 2021
Увеличават с 2 милиона парите за спорт в детските градини и училищата
Още
Организирайте любимото си събитие с "Каприз Ивент"
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия