Спиналната мускулна атрофия започва да се лекува и у нас

яну 13, 2019
267

Министерството на здравеопазването стартира процедура по включването на спиналната мускулна атрофия в списъка на редките заболявания. Това съобщиха от пациентската организация "Заедно с теб", успоредно, с което изразяват удовлетворението си от предприетите действия.

На вчерашнното заседание на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца организацията е била запозната от лекарите за стартиращото обучение през февруари на български експерти в Букурещ за прилагането на нужното лекарство. 

Като мине процедурата Националната здравноосигурителна каса ще може да реинбурсира лечението на заболяването. За целта медикаментът трябва да бъде одобрен от здравните технологии, след което ще бъде включен в Позитивния лекарствен списък.

В момента, за да получат необходимото лечение родителите на деца с това заболяване кандидатстват във Фонда за лечение на деца в чужбина. Доста от тях дори са принудени да станат здравни емигранти.

Myfamily.bg наскоро представи историята на 5 годишния Ники, който страда от спинална мускулна атрофия, а за лечението му са необходими много средства, които родителите не могат да осигурят. В линка, може да се запознаете с подробностите : Ники- усмихнатото лице на надеждата .

Спиналната мускулна атрофия е изключително тежко генетично заболяване и причинява прогресивна мускулна дегенерация и слабост.

 

Тагове:
спинална мускулна атрофия Министерство на здравеопазването лечение

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 06, 2019
Учени: „Бебетата спят по-добре през нощта, ако ги оставим да поплачат“
Още
май 31, 2019
Първокласници дариха събираните от тях средства за лечението на малката Калина
Още
май 31, 2019
Създателят на X-Factor Саймън Коуел смята средното образование за безсмислено, иска сина му да напусне училище на 10 години
Още
Detoxme - натурален продукт за прочистване и отслабване
Купи само за: 17.90 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Шал Trussardi авг 03, 2019
Цена: 20 лв.
Дизайнерска блуза авг 02, 2019
Цена: 20 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия