Вече има електронен регистър за желаещите да се ваксинират

мар 04, 2021
189

Готова е  платформата, в която всеки гражданин ще може да избере ден, час, ваксинационен център и предпочитана ваксина. Тя бъше активирана днес в 17 часа. Платформата дава възможност да се свали и документ за информирано съгласие. Най – ранната дата за записване е 11 март, а най – късната – две седмици напред.
Личните лекари не са обхванати от новата система, защото имат различна организация на работата. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и поясни:  "Тогава, когато сте си записали час, това не е окончателно и задължително. Може да настъпят много събития, може да откажете часа и да запише нов". Министърът посочи, че целта на системата е да се управлява наплива и нужните количества от препаратите. 

Записването ще става в четири стъпки. Първата е запазване на час и попълването на личните данни. След това ще получите съобщение за потвърждение на избраните дата и час. Това може да стане по електронна поща или чрез телефона. Следва  избор на ваксина. Има опция да отбележите и че нямате конкретни предпочитания. Часовите диапазони са през десет минути.
Ваксинираните с първа доза ще бъдат служебно регистрирани и ще получат есемеси или е-поща.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
апр 17, 2021
Гърция премахва карантината за пристигащи от Европейския съюз
Още
апр 16, 2021
Фандъкова: На 24 април пускаме метрото до "Горна баня"
Още
апр 16, 2021
Най-неотложните проблеми: домашно насилие, детско правосъдие и нарушение на потребителска права
Още
Организирайте любимото си събитие с "Каприз Ивент"
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия