Учениците от 5-и до 12-клас вероятно ще се редуват присъствено през 2 седмици

апр 07, 2021
1321

Вероятно след ваканцията учениците от 5 до 12 клас ще продължат да се редуват присъствено в училище през две, а не през една седмица както предлагаха директори.Това каза днес на онлайн среща просветният министър Красимир Вълчев, съобщава БНТ. Крайното решение ще се вземе от здравния министър и се очаква да бъде оповестено на утрешния брифинг на щаба. Министър Вълчев каза още, че нагласите са да се върнат всички деца от 1 до 4 клас, а по-големите да се редуват. Очаква се първи да се върнат 7-и, 8-и и 10-и клас, след това 5-и,11-и и 12-и, накрая 6-и и 9-и клас. Според Вълчев така ще има време до края на годината да се завъртят всички.

Вчера NOVA телевизия съобщи, че разполага с информация, според която се обсъждат два варианта за връщане в клас. И двата предвиждат в клас да се върнат децата от 1-ви до 4-ти клас. Разликите са при учениците от 5-ти и 12-ти клас Според първия, горен курс ще се обучава по две последователни седмици присъствено. Така, в училище ще има по два випуска, а другите ще са си вкъщи. Вторият вариант предвижда редуването да бъде през седмица. При него ще могат по-бързо да се завъртят учениците от различните класове. И при двата целта е да се избегне струпване на ученици, информираха от телевизията.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
апр 15, 2021
Класни стаи на плажа в Испания
Още
апр 14, 2021
Вълчев: Матурите ще помогнат на децата да се справят с изпитите на живота
Още
апр 14, 2021
До 30 април отсъствията от предучилищното образование са допустими по желание на родителите
Още
Организирайте любимото си събитие с "Каприз Ивент"
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия