Ето кои класове се връщат в класните стаи от понеделник

апр 08, 2021
712

Ще има частично възстановяване на присъствения учебен процес от понеделник, 12 април. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на редовния седмичен брифинг на Националния оперативен щаб.

В класните стаи ще се върнат всички ученици от 1- 4 клас, плюс три от осемте класа 5-12 клас. От понеделник това ще бъдат паралелките в 7,8 и 10 клас. Две седмици след това, ако ситуацията позволява в присъствена форма на обучение ще преминат 5,9 и 12 клас.

Като цяло систуацията в системата на образованието е два пъти по-добра от тази през ноември месец, отчете министър Вълчев и допълни, че има два пъти по-малко заболели учители и ученици.

„Това най-вероятно се дължи на ваксинацията и на частичния присъствен процес. Няма починали учители, които да са ваксинарани или стигнали до хоспитализация, което означава, че ваксините са ефективни и благодарение на тях можем да възстановим учебния процес“, коментира просветният министър.

По думите му е редно до 40% от учениците от 5 до 12 клас да се върнат в училище, като ще бъдат разрешени практическите занятия и дуалната форма на обучение.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
апр 15, 2021
Класни стаи на плажа в Испания
Още
апр 14, 2021
Вълчев: Матурите ще помогнат на децата да се справят с изпитите на живота
Още
апр 14, 2021
До 30 април отсъствията от предучилищното образование са допустими по желание на родителите
Още
Организирайте любимото си събитие с "Каприз Ивент"
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия