Ваксинирани и преболедували COVID-19 да са с по-облекчен режим

апр 10, 2021
387

"Хората, които са ваксинирани или преболедували, трябва да имат до известна степен малко по-облекчен режим. Затова настояваме да има европейски сертификат, той показва, че не влиза болен човек във вашата държава". Toва заяви д-р Николай Брънзалов, член на УС на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, на Националния ваксинационен щаб и зам.-председател на БЛС пред bTV.

Брънзалов обясни, че чисто научно, пациент с антитела и ваксиниран, ако срещне някъде вируса, той може да бъде в горните му дихателни пътища, но да не се разболее. Това е смисълът на ваксинацията и образуването на антитела, посочи той.

Според него обаче, този пациент трябва да спазва предпазни мерки, защото може да предаде инфекция. Ваксината пази индивида, на който е поставена.

Брънзалов заяви, че вярва във ваксината на „АстраЗенека“ и е убеден, че в цялата ситуация са се намесили много немедицински фактори. „ Тези данни, които се изнасят в момента са на база кохорта 25 млн.пациенти, които са получили ваксината „АстраЗенека“. От тях получилите мозъчна венозно синусова тромбоза са 62, а 25 души са получили тромбоза на други венозни съдове.

„При пациентите, които заболяват и развиват клинична картина на Ковид-19 , при средно тежките и тежки случаи, тромбозите се вдигат хилядократно“, поясни д-р Брънзалов.

Тагове:
Николай Брънзалов БЛС

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 11, 2021
Доц. Кунчев:„Очаква ни спокойно лято, притеснява ни какво ще се случи наесен“
Още
юни 09, 2021
Кацаров за Кантарджиев: „Няма нищо извънредно един служител да се пенсионира“
Още
юни 09, 2021
Кантарджиев: „Пенсионирането ми бе самоцел с лични мотиви“
Още
Излъчвайте на живо чрез Facebook Live в каналите на MyFamily.bg
Купи само за: 50.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия