Стоянка Мутафова стана на 97

фев 13, 2019
224

"Кралицата на българската комедия", както с уважение се обръщат към нея дори световните медии като Ройтерс – Стоянка Мутафова днес става на 97 години! 70 от тях тя е посветила на театъра. Има богата палитра от роли, а кариерета й стартира през 1945 година, когато играе в пиеса на Молиер. Мутафова успя да вдъхнови цели поколения българи да се насочат към киното и театъра.
"Госпожа Стихийно бедствие" ще отблежи празника си на най – естетвеното за нея място – сцената. В зала 1 на НДК юбилеят й ще почетат едни от най – големите звезди на музикалната и театралната ни сцена - Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова и "Тоника Домини".
Стоянка Мутафова завършва класическа филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Държавната театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър “Алеко Константинов”, където работи от 1956 г. Стоянка Мутафова е най – възрастната играеща актриса в света. Но най – важен е талантът й, а не възрастта. На всяка сцена, на която стъпи тя бързо печели вниманието и любовта на публиката.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юли 18, 2019
14 песни ще влязат в битката на деветото издание на Международния фестивал за поп и рок музика СОФИЯ 2019
Още
юли 17, 2019
Непознатата Германия – градчета като от приказките
Още
юни 29, 2019
„Грозното патенце“ - една прекрасна постановка на актьори с увреден слух
Още
Detoxme - натурален продукт за прочистване и отслабване
Купи само за: 19.90 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Решения на проблема ви юли 12, 2019
Цена: 1 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия