Вълчев: Голяма е вероятността следващата учебна година да бъде изцяло присъствена

апр 12, 2021
2677

Много е вероятно през следващата учебна година да има изцяло присъствено обучение. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев във велинградското село Биркова, където откри нова училищна сграда, съобщава btv.
Преобладават нагласите за присъствено обучение на учениците. От началото на годината са подадени само 1500 заявления от родители за дистанционно обучение на децата им. „Това е много по – малко, отколкото са учениците в индивидуална форма на обучение. Една част от тези деца сигурно ще се върнат, така че това е максимумът. Все пак има и страхове“, обясни министърът.
Според Вълчев ситуацията все още не позволява всички ученици да се върнат в клас . „И двете крайни мнения – че трябва или че не трябва да връщат, са рискови“ Вариантът с редуването е най – разумният, смята министърът.
Към днешна дата не се налага преструктуриране на материала или удължаване на учебната година, обясни Вълчев. "Нямаме изоставане от тематичното разпределение. Имаме загуба на мотивация за учене в електронна среда. Дори спрямо предходни години много училища са по - напред в учебната програма", отчете министърът.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 14, 2021
Насилието в училище е сред основните проблеми на деца и родители
Още
май 14, 2021
МОН: Изпитите в Х клас са задължителни по закон
Още
май 11, 2021
Кунчев: „Имунизацията на деца над 6 г. ще съвпадне със старта на учебната година“
Още
Организирайте любимото си събитие с "Каприз Ивент"
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия