Предложение към МОН: „По-лесни матури, без да се изключва материал“

апр 13, 2021
255

Снимка: БНТ

Просветното министерство трябва да прецени дали матурите да не бъдат по-лесни, но не и да се изключва материал. Това предложи д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" в предаването "Денят започва" по БНТ.

Според него дискутирането по тази тема е много по-важно, отколкото отпадането на материал.

Той обясни, че няма по какъв принцип да се редуцират теми от матурите или Националното външно оценяване, защото електронното обучение доминира през цялата учебна година.

„Имаше идея, материалът който е взет онлайн да не влиза в изпитите, което звучи несериозно, защото няма как да изключим такъв голям обем. Евентуално можем да помислим за снишаване на трудност при външни оценявания и матури, но това вече е много експертен разговор и не на ниво цялата образователна система“, коментира д-р Петров.

Около 35% е присъственото обучение през тази година, останалото е в онлайн среда. В България имаме успешно електронно обучение, на база практиките които натрупахме за една година. Данните показват, че около 10% остават дигитално изключени, това се равнява на редовно изключените, отчете Юлиян Петров.

По думите му навсякъде по света пандемията влияние върху образователната система, учителите положиха огромни усилия, учениците пък бяха подложени на дефицит на социални контакти, но те ще наваксат.

Тагове:
Синдикат "Образование" матури Национално външно оценяване

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 11, 2021
Доц. Кунчев:„Очаква ни спокойно лято, притеснява ни какво ще се случи наесен“
Още
юни 09, 2021
Кацаров за Кантарджиев: „Няма нищо извънредно един служител да се пенсионира“
Още
юни 09, 2021
Кантарджиев: „Пенсионирането ми бе самоцел с лични мотиви“
Още
Излъчвайте на живо чрез Facebook Live в каналите на MyFamily.bg
Купи само за: 50.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия