Малдивите ще предлагат ваксинация срещу COVID – 19 при пристигане

апр 17, 2021
252

Малдивите бяха сред първите страни, отворили се напълно за туризъм и се стремят да останат предпочитана дестинация. Островната държава има нова идея за привличане на повече посетители. Тя ще стартира програма за ваксинация срещу COVID – 19 при пристигане на туристите.
Д-р Абдула Мосум, министър на туризма в страната потвърди, че Малдивите разработват схема „3V“, която включва „посещение, ваксинация и почивка“. Според Mосум страната ще прилага по две дози от ваксината на желаещите посетителите. Това означава, че тези, които се регистрират за получаването й, ще трябва да останат на Малдивите в продължение на няколко седмици. Той се надява програмата да стимулира туризма.
Малдивите посрещаха по 1,7 милиона посетители годишно преди пандемията.
Международните пътници, които искат да резервират пакет за „ваксиниране“ до Малдивите, обаче ще трябва да почакат. Схемата "3V" няма да стартира, докато цялото население на страната - около 550 000 души, не бъде ваксинирано. „Основната идея е да се осигури безопасен туризъм, с минимални неудобства“, казва Mосум. Той потвърди, че около 53% от населението е получило първа доза от ваксината, включително 90% от работещите в туристическия бранш.
Туризмът представлява 28% от БВП на Малдивите и е един от най-високите в света.
Тоб Мохам - управляващ директор на Maldives Marketing & PR Corporation, съобщава пред CNN, че страната е приела 555 494 посетители през 2020 г., въпреки предварителната прогноза за не повече от 500 000. "Най-голямото ни предимство са уникалните географски характеристики", казва той. Гостите тук могат да бъдат разпръснати на различни острови и мерките за социално дистанциране се спазват по - лесно. "Промотирахме дестинацията като сигурно убежище за туристите."
Мосум се надява, че ваксиннационната програма ще увеличи броя на посетителите още повече. Според министъра страната е получила дарения от ваксини от Индия, Китай и по схемата Covax на Световната здравна организация, а в момента очаква пратка и от Сингапур. „Не мисля, че предлагането е проблем за Малдивите, защото населението ни е сравнително малко“, казва той. "Квотата, която получаваме от различните организации и приятелски страни, също ще помогне." Той обаче не уточнява дали пътниците ще бъдат таксувани за получаването на ваксината.
В момента на Малдивите има поне 500 курорта и къщи за гости, които са отворени за международни посетители, но столицата Мале остава извън тези места.
Малдивите затвориха границите си в края на март, но решиха да отворят за всички международни пътници, без ограничения през юли. Въпреки че посетителите трябва да представят отрицателен тест за Covid-19 при пристигането си, дестинацията продължава да приветства пътници, а случаите на инфектирани са малко. Към 15 април Малдивите отчитат общо 25 939 случая на коронавирус и 67 смъртни случая.

Източник: https://edition.cnn.com/travel/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 11, 2021
В мавзолея на Тито – спомен за "либералния" социализъм
Още
май 09, 2021
От утре високоскоростен влак ще вози пътници от Мадрид до Барселона на цени от 9 евро
Още
май 09, 2021
В Бран - замъка на граф Дракула, предлагат имунизации срещу Covid-19
Още
Организирайте любимото си събитие с "Каприз Ивент"
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия