Кунчев: Трябва да се отмени карантината при влизане в България

апр 18, 2021
507

Отменянето на карантината при влизане в България трябва да се отмени. Това ще бъде мое лично предложение, обяви пред БНР главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев, член на разформирования вече Национален оперативен щаб (НОЩ). „Някои от епидемиолозите са много против, но трябва да бъдем реалисти. България не може да си позволи да бъде с много по -тежки мерки от своите конкуренти – Хърватска, Гърция, Турция. В Хърватска, например, има много балансиран подход и ние можем да взаимстваме добрите практики. Влизането без карантина, особено за хората, които имат имунизация, без значение с коя ваксина или са преболедували, е много добро решение. Най – сигурният вариант е да има общоевропейско решение, но такова се очертава не по – рано от юни, а тогава ще бъде късно за България“.
Карантината трябва да се отмени още в началото на месец май, когато започва летния сезон, смята Кунчев. „Но и тук има две страни. Туристическият сектор възприема, че ако приемем такива мерки, веднага отпушваме туризма. Не е обаче точно така. Ако заболеваемостта в страната е много висока, съответните страни налагат тежки мерки и това отказва техните граждани да идват в България. Затова основаната цел трябва да е да се държи епидемията под контрол“.

Кунчев съобщи, че днес, 18 април, заболеваемостта вече е под 500 на 100 000, изчислено на седмична база.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 11, 2021
Доц. Кунчев:„Очаква ни спокойно лято, притеснява ни какво ще се случи наесен“
Още
юни 09, 2021
Кацаров за Кантарджиев: „Няма нищо извънредно един служител да се пенсионира“
Още
юни 09, 2021
Кантарджиев: „Пенсионирането ми бе самоцел с лични мотиви“
Още
Излъчвайте на живо чрез Facebook Live в каналите на MyFamily.bg
Купи само за: 50.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия