Ограничението за гостите на сватбите ще отпадне

май 01, 2021
1114

Ограничението за гостите на сватбите ще отпадне. Това ще бъде поправено още в първия работен ден, съобщи министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов. Първият работен ден е 5 май (сряда).

„Хората, които са си планирали сватби да не ги отменят. Всичко ще бъде наред“, увери здравният министър.

Той поясни, че най-вероятно ще отпадне изискването за капацитет. Единственото изискване, което ще остане, е броят на посетителите в ресторантите да не надвишава 50%.

„Не може всеки собственик на заведение да си избира капацитета. Капацитетът е ясен. Има си нетна търговска площ и е казано на кв. метра колко човека трябва да има. Като разделите нетната търговска площ на квадратните метри получавате колко са хората, махате половината и получавате колко са на практика възможностите за 50% капацитет“, коментира той във връзка с препълнените нощни заведения и барове през последните дни.

Ангелов се закани, че навсякъде, където получат сигнали, ще направят проверка.

„Истината е, че хората не могат да стоят много затворени, а хубавата новина е, че продължаваме да получаваме добри резултати, въпреки това, което се случва около нас. Проверки се правят постоянно. Пишат се актове и предписания. Сигнали могат да се подават на сайта на РЗИ и на Министерството на здравеопазването”, каза още той.

По думите му ще махнем маските като предпазна мярка, когато достигнем 65% имунизирани лица. „Тогава няма да носим маски, ще се събираме, ще се прегръщаме, ще си ходим на гости“, поясни здравният министър в оставка.

Към момента ваксинираните са около 800 000, а поставената цел е за 3 млн. ваксинирани, което според него ще се случи до август, ако ваксинацията продължава с този темп.  

 

Тагове:
сватби ограничения мерки Костадин Ангелов

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 14, 2021
Гърция отваря за туристи, премахват се част от ограниченията
Още
май 13, 2021
Електронната рецепта става задължителна от 1 юни
Още
май 13, 2021
Посрещат първите чужди туристи с воден салют в Бургас
Още
Организирайте любимото си събитие с "Каприз Ивент"
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия