На заведение в Гърция до 23 часа, но след изпращане на SMS

май 03, 2021
268

От днес леко се смекчават ограничителните мерките в Гърция. Там вече ще могат да се прибират в 23, а не в 22 часа, ще работят и заведенията на открито, но но една маса ще сядат само до 6 души, съобщават от МвНР. За да отидат да пият кафе обаче, гърците ще продължат да изпращат SMS, ще го провят и когато искат да отидат на разходка. SMS-ите трябва да отпаднат след 15 май. Сънародниците ни в Гърция обаче могат да са спокойни - те не трябва ад се изпращат от чужденците. За всички обаче е забранено слушането на музика в заведенията. По веднъж в седмицата песонала на заведенията ще трябва да си прави rapid тестове. Клиените ще бъдат обслужвани само с маска, съобщават още от външно. Кафенетата и ресторантите в хотелите работят и в закритите си части, при капацитет между 40% и 50% в зависимост от категорията на заведенията, в която те попадат.
Заради строгите ограничения в южната ни съседка се поздравиха за Възкресение в 21 часа, когато затвориха църквите. В Атина дори бяха направени бързи тестове пред храмовете.
Предположенията са, че задължителното носене на маски ще отпадне чак през септември, съобщава NOVA телевизия. Тогава се очаква 90% от гръцкото население да бъде ваксинирано. Глобата за тези, които не носят маски е 300 евро.
Ограничаването на движението на граждани между различните области, както и останалите вътрешни противоепидемични ограничителни мерки към момента остават в сила до понеделник, 10 май 2021 г.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 14, 2021
Гърция отваря за туристи, премахват се част от ограниченията
Още
май 13, 2021
Електронната рецепта става задължителна от 1 юни
Още
май 13, 2021
Посрещат първите чужди туристи с воден салют в Бургас
Още
Организирайте любимото си събитие с "Каприз Ивент"
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия