Очаква се възобновяване на туризма в Италия от средата на май

май 04, 2021
231

Очаква се туризмът в Италия да се възобнови от средата на май, когато ще бъде разрешено пътуване между регионите в страната. Това съобщава Ройтерс, позовавайки се на изказване на италианския премиер Марио Драги, направено след среща на министрите на туризма от Г-20. Драги съобщава още, че до средата на юни трябва да бъде пусната в действие схема за здравен паспорт в Европейския съюз. Той очаква това да улесни пътуването в общността. "Очакваме европейския сертификат. Докато той започне на функционира ще разчитаме на национален зелен паспорт, който ще даде възможност на хората да се придвижват от регион в регион. Той ще бъде пуснат в употреба до средата на май".

Пътуванията между италианските региони са строго ограничени, но с намаляването на броя на случаите правителството се надява да привлече посетители през лятото. Италия е президент на Г-20 тази година и ръководи срещата на министрите на туризма, които разгледаха начините за възстановяване на щетите, причинени от коронавируса. Почти 62 милиона работни места в сферата на туристическата индустрия са загубени в световен мащаб в резултат на пандемията. Министрите от Г-20 смятат, че "възобновяването на пътуванията и туризма е от решаващо значение за глобалното икономическо възстановяване".

Източник: https://www.reuters.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 14, 2021
Гърция отваря за туристи, премахват се част от ограниченията
Още
май 13, 2021
Електронната рецепта става задължителна от 1 юни
Още
май 13, 2021
Посрещат първите чужди туристи с воден салют в Бургас
Още
Организирайте любимото си събитие с "Каприз Ивент"
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия